KalPa jäi nollille Tapparan vieraana: "Pelimme oli suojuoksua"

LIIGA / Raportti
Turussa Hrachovina päästi kuusi maalia, mutta Hakametsässä tshekkivahti on pelannut kaksi nollapeliä.
Kuva © Timo Savela
Tapparan kauden avauksessa nostettiin mestaruusviiri kattoon. Hallitseva mestari oli parempi myös itse ottelussa, eikä KalPa onnistunut ohittamaan Dominik Hrachovinaa edes rangaistuslaukauksesta.

Tapparan kotiavauksessa KalPaa vastaan nostettiin ennen ottelun alkua Hakametsän kattoon vuoden 2017 mestaruusviiri. Tilannetta olivat juhlistamassa Tapparan edellisten mestaruuskausien kapteenit.

Kentällä kuitenkin avauserässä juhli KalPa. 

− Oli huikea peli. Alkuseremonioissa oli huikea tunnelma, mikä ehkä meitä vähän tunteisti emmekä olleet alussa parhaimmillamme, kommentoi Tappara-päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Vierasjoukkue puhkoi avauserässä Tapparan keskialueen puolustusta helpon näköisesti pitkillä ja nopeilla avauksilla. Tapparalla puolestaan oli vaikeuksia jopa ylivoimalla kuljettaa kiekkoa KalPan kenttäpäätyyn.

Pelin edetessä Tappara sai kuitenkin peliään kuntoon.

− Toinen ja kolmas erä olivat loistavaa pelaamista. Saimme todella hyvin pidettyä vastustajan pois maalipaikoilta. Laadukas peli, vaikka teimmekin vain yhden maalin. Olen ylpeä siitä, kuinka hyvin pelasimme johtoasemassa.

− Vastustaja oli hyvä ja otti tilan ja ajan meiltä pois. Meillä ei kuitenkaan ollut paras päivä. Totta kai ketuttaa 1−0 hävitä. Meillä oli maalipaikkoja ja rangaistuslaukaus, niin toiveissa oli ainakin yksi maali ja siitä peli jatkoajalle, analysoi KalPa-valmentaja Sami Kapanen.

Ottelun ainoan maalin Tappara teki alivoimalla. KalPa-puolustaja Mathew Maione menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla, ja läpiajoon karannut Jukka Peltola onnistui häirittynäkin ohittamaan Denis Godlan.

− Se oli juuri tämän pelin arvoinen maali. Peltola laittoi itsensä likoon. Painetta tuli niskaan, mutta mies laittoi kiekon yläkulmaan, kehui Rautakorpi joukkueensa kapteenia.

− Tykkään. Me haluamme vähän venyttää kuminauhaa riskirajoille, mutta valintojen pitää olla huolellisia. Siinä kohtaa sattui huono peli, mutta se ei ollut ainoa huono ratkaisu meidän ylivoimassa. Jos alivoima tekee enemmän töitä kuin ylivoima, on lopputulos yleensä huono, kommentoi Kapanen.

Toisessa erässä Tappara sai myös jobinpostia, kun Joona Luoto loukkaantui Juuso Riikolan taklauksesta ja talutettiin pukukoppiin. Luodon paikan Tapparan nelosketjussa otti kapteeni Peltola.

Erän lopulla Valtteri Kemiläinen potkaisi puolustusalueella irrallisen mailan kohti KalPan kiekollista pelaajaa, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Frank Gymer ei kuitenkaan onnistunut Hrachovinaa ohittamaan.

− Se on selvä sääntö, eikä siitä voi protestoida. Nyt se on ainakin kaikilla pelaajilla tiedossa, kommentoi Rautakorpi rangaistuslaukaukseen johtanutta tilannetta.

Kolmannessa erässä KalPa haki tasoitusta, mutta Tappara puolusti tiiviisti.

− Emme pystyneet riittävän hyvin haastamaan Tapparaa. Loimme kuitenkin riittävän määrän maalipaikkoja, mutta pelistä puuttui tärkeitä asioita, joita olemme työstäneet. Pelimme oli suojuoksua, emmekä päässeet haluaamaamme nopeaan kiekolliseen peliin.

Hyökkäysketju Gymer-Eetu Luostarinen-Alexander Ruuttu oli kuitenkin KalPan selvästi vaarallisin osa. Myös puolustaja Maione väläytti hyvää luisteluaan ja kiekonkäsittelyään, mutta toisaalta Tapparan avausmaali syntyi Maionen kiekonmenetyksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle