Tapparan ylivoima kellisti Kärpät - tutut nimet ratkaisijoina

Otso Rantakari iski viimeisen sinetin ottelulle.
Tappara päätti vuoden 2016 kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa, kun Kärpät kaatui Hakametsässä 3-1. Oululaisten oma kolmen ottelun putki tuli päätökseensä.

Tapparan aseena perjantaina oli tehokas ylivoima, jonka turvin se käänsi muuten suhteellisen tasaisen kamppailun itselleen. Ratkaisijoina olivat jälleen tutut nimet, kun Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala iskivät maalit mieheen.

- Jarmo "Pämi" Männistön seremoniat olivat hienot ja hienosti oli saapunut yleisöä paikalle tähän "uuden vuoden peliin". Koin, että tämä oli viihdyttävä jääkiekkoilta ja kun sen lisäksi saatiin kolme pistettä, niin pitää olla tyytyväinen. Toki valmentajan silmiin oli paljon parannettaviakin asioita, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola analysoi.

Sen sijaan Kärppien leirissä tunnelmat olivat hieman kaksijakoiset. Joukkueen taisteluilme oli hyvä, mutta jäähyily kostautui.

− Olihan tämä paras näistä Tappara-väännöistä. Viimeksi, kun täällä kävimme, niin hävisimme ensimmäiseen neljään minuuttiin. Tänään pystyimme mielestäni taistelemaan. Viisi vastaan viisi -pelissä oltiin 0-0:ssa, kaksi maalia olivat meidän tyhmiä jäähyjämme, kertasi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen.

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta, hieman Tappara-merkkistä kiekkoa. Kotijoukkue loihti suoraviivaisella hyökkäysalueen pelillään muutamia loistavia paikkoja, mutta erän ainoaksi osumaksi jäi Savinaisen ylivoimaosuma.

Tapparan Liigan kovin ylivoima tuotti maalin heti ensimmäisestä Kärpät-rangaistuksesta. Savinainen nousi laidasta ja nosti kiekon rystyltä maalin kattoon. Paria minuuttia myöhemmin Otto Rauhalalla oli nopean hyökkäyksen päätteeksi paikka siirtää kirvesrinnat jo 2-0-johtoon, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Myös Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimalla kertaalleen, mutta paikat jäivät puolittaisiksi. Ylivoiman paras tontti jäi hyödyntämättä, kun Antti Kalaputaan maila napsahti poikki ratkaisevalla hetkellä.

Toinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli avauskymmenminuuttisella hetkensä, mutta kumpikaan ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa maalin muodossa. Vierasjoukkuekin pääsi kuitenkin huomattavasti aikaisempaa paremmille paikoille.

Keskimmäinen kaksikymppinen noudatti ensimmäisen kuvaa sikäli, että Tappara rakenteli jälleen ylivoimamaalin. Tällä kertaa viimeistelijänä oli pistepörssin kärkinimi Henrik Haapala maalinedusruuhkasta.

− Kaksi jäähyä tätä joukkuetta vastaan, jolla on Liigan paras ylivoima. Sehän oli vähän veren kaivamista omasta nenästä, Suikkanen sadatteli.

Kärppien kiri katkesi tylysti

Myös kolmas erä käynnistyi Tapparan kontrolloidessa peliä. Jani Lajunen kilautti ylärimaan Haapalan oivallisesta poikittaissyötöstä.

Kärpät tuli mukaan peliin Jesse Saarisen komealla yksilösuorituksella. Tamperelaispuolustus keskittyi peittämään syöttölinjat maalin edustalla, kun Saarinen nousi itse maalin takaa ja nosti kiekon takayläkulmaan.

− Saimme ihan hyvää kiriä päälle kolmannessa erässä Jesse Saarisen yksilösuorituksen myötä, mutta ei vaan riittänyt, Suikkanen summasi.

Erän puolivälissä nähtiin ikävä tilanne, kun Mikael Ruohomaa törmäsi Jesse Koskenkorvaan Tappara-maalin takana. Koskenkorva keräili itseään hetken, mutta poistui omin jaloin vaihtopenkille ja palasi myöhemmin kaukaloon.

Kärppien kirihaaveiden ylle ilmestyi tummia pilviä, kun Rantakarin kova lämäri painui verkkoon yllättäen ainoastaan kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Osumaan kirjautti syöttöpisteen Liiga-debyyttinsä tehnyt Charles Linglet.

- Oikein hyvät fiilikset jäi Linglet'n debyytistä. Hän on puolitoista kuukautta ollut pelaamatta ja treenannut yksikseen, mutta hyvä startti, Tapparan pääkäskijä Tapola totesi.

Lopullinen naula oululaisten arkkuun naulattiin loppuminuuteilla peräti kolmen päällekkäisen rangaistuksen myötä.

Joukkueet palaavat kaukaloon ensi tiistaina. Tappara matkaa matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi, Kärpät puolestaan testaa Raumalla Lukon virettä.

Lisäys klo 2.22: Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan ottelun jälkeiset kommentit.