Tapparan hurmos katosi toisessa erässä - JYP-nuorukainen ja käsittämätön ratkaisu

Vierasjoukkue JYP aloitti toisessa erässä vauhdikkaan takaa-ajon.
Kuva © Jarno Hietanen
Hakametsässä puolustava mestari Tappara sai vastaansa JYPin, jota on myös povattu yhdeksi Tapparan haastajaksi kevään pudotuspeleissä. Vauhdikas ja erittäin maalirikas ottelu kuitenkin lopulta kääntyi vierasjoukkueen voittoon maalein 3-4. Tapparan Aleksi Salonen sekä JYPin Juuso Puustinen iskivät molemmat kaksi osumaa.

Toisessa erässä nähtiin varsin ilmiömäinen suoritus, kun vierasjoukkueen Jerry Turkulainen riisti hyökkäyspäässä tamperalaisjoukkueen puolustajalta kiekon ja pääsi lähietäisyydeltä nostamaan kiekon maalin kattoon ohi Dominik Hrachovinan. Maali oli nuorukaiselta varsin hieno yksilösuoritus, joka myöskin aloitti vierasjoukkueen vimmatun takaa-ajon.

Ensimmäisessä erässä Tappara hallitsi kaukalon tapahtumia mielinmäärin. Pelitapahtumat pyörivät pitkälti JYPin omassa puolustuspäässä, eikä se saanut paria tilannetta lukuunottamatta rakennettua kunnollisia maalintekotilanteita. Erän aikana Tappara lähinnä määräsi ottelun tahdin ja vierasjoukkueen pelaajat yrittivät pysyä parhaansa mukaan perässä.

Kotijoukkue sai tasaiseen tahtiin rakennettua useita maalintekopaikkoja, joista kaksi meni ohi JYP-maalivahti Jussi Olkinuoran. Molemmat ensimmäisen erän maaleista vastasi puolustaja Aleksi Salonen. Salosen ensimmäinen maali syntyi siniviivan tuntumasta, kun hän heitti erittäin painavan laukauksen kohti Olkinuoran maalia, ja toisessa osumassa hän sai iskeä irtokiekon tyhjään maaliin.

Vierasjoukkue pääsi tasoittamaan ottelun vain noin viisitoista sekuntia Turkulaisen osuman jälkeen, kun JYP-hyökkääjä Juuso Puustinen pääsi tuikkasemaan kiekon suoraan aloituksen jälkeen ohi Tapparan maalinsuulla vartioineen Hrachovinan.

Puustinen oli noin neljä minuuttia myöhemmin jälleen pahan teossa Tapparan puolustusalueella, kun hän ajoi ronskisti Tappara-maalille ja iski vierasjoukkueen maalin karkumatkalle.

Tappara-kannattajat saivat aivan toisen erän lopussa aihetta riemuun, sillä se tuli Otto Rauhalan maalilla tasoihin. Pelikelloon jäi ainoastaan yksi sekunti, joten maali tarkistettiin myös videolta.

Vierasjoukkue siirtyi kolmannessa erässä jälleen johtoon, kun Jaakko Jokinen pääsi iskemään kiekon tamperelaismaaliin. Näin ollen sarjapisteet karkasivat vierasjoukkueen mukana Jyväskylään.