Järvisen soolo tappoi Jukureiden kirin - Tapparalle viikon kolmas voitto

LIIGA / Raportti
Jan-Mikael Järvisen osuma päätöserässä nousi isoon arvoon.
Kuva © Saana Hakala
Tappara ja Jukurit taistelivat tiukasti pisteistä Hakametsän lauantai-illassa. Vahvasti aloittanut Tappara joutui pelin edetessä enemmän puolustuskannalle, mutta selvisi kuitenkin Jukureiden päätöserän rumputulesta ja korjasi täyden pistepotin 4−2-numeroin.

Tappara heilutti Jukureita vastaan tahtipuikkoa avauserässä. Varsinkin erän alku oli mikkeliläisryhmälle hankala Tapparan vyöryttäessä vahvasti ja Niko Ojamäki pääsikin iskemään avausmaalin reilun minuutin pelin jälkeen jukurivahti Sami Rajaniemen suosiollisella avustuksella.

Rajaniemi meni maalin taakse pysäyttämään kiekkoa, mutta antoikin sen jatkaa matkaansa ja kiekko päätyi Ojamäelle, joka sai siirtää sen tyhjään maaliin.

Risto Dufvan neljän minuutin pelin jälkeen ottama aikalisäkään ei muutosta pelitapahtumiin tuonut, vaan Tappara pysyi kuskin paikalla tiukasti erän viimeisille minuuteille saakka. Erän viimeisellä viisiminuuttisella Jukuritkin alkoi päästä peliin mukaan, mutta erätauolle poistuttiin 1−0-numeroissa.

− Tappara ansaitsi tänään voiton. Ensimmäinen erä oli vaikea, että ei pystytty siinä vastaamaan Tapparan pelin tasoon. Vaikka siinä ei numeraalisesti ratkaisua tapahtunut, niin kai se sitten pelillisesti kuitenkin tapahtui, pohti Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva.

Toinen erä olikin pelillisesti tasaisempi ja maalipaikat erässä olivat tiukassa. Tappara oli omissa hetkissään kuitenkin tehokas ja Tomas Zaborsky vei erän alussa isännät kahden maalin karkumatkalle maalinedustalta.

Peli aaltoili päästä päähän ja molemmat pääsivät kokeilemaan kertaalleen erän aikana ylivoimaansakin tuloksetta. Erän lopulla Tapparan Matti Järvinen katkaisi 15 ottelun mittaisen maalittoman putkensa ohittamalla Rajaniemen kolmannen kerran Kristian Kuuselan komeasta esityöstä.

Jukurit sai kuitenkin vielä erässä aikaan kavennuksen, kun Ville Hyvärisen viivalaukaus painui Dominik Hrachovinan selän taakse.

Jukureiden kiri jäi vajaaksi

Päätöserän alussa mikkeliläisryhmä nousi jo maalin päähän, kun Ville Leskinen upotti kiekon röyhkeän nousunsa päätteeksi verkkoihin.

Päätöserä mentiin muutenkin täysin Jukureiden komennossa ja Tappara keskittyi vain puolustamaan johtoaan. Hieman ennen erän puoliväliä Tapparan Jan-Mikael Järvinen kuitenkin vei kirvesrinnat jälleen kahden maalin karkumatkalle uittamalla kiekon Rajaniemen jalkojen välistä hienon yksilösuorituksensa päätteeksi.

− He saivat sen ensimmäisen maalin, niin se bensa tuli heille siitä. Ihan ei saatu kaikkea siinä erän alussa kentälle, mitä se olisi tarvinnut, Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi kommentoi.

Jukurit haki loppuerän vimmatusti kavennusta ja otti maalivahdinkin pois jo viisi minuuttia ennen loppusummeria. 17 kertaa erässä kiekon tielle venynyt Hrachovina kesti tamperelaispuolustuksen avustuksella mikkeliläisrynnäkön ja Tappara nappasi viikon kolmannen voittonsa 4−2-lukemin.

− Oli tosi huikea sisääntulo otteluun, mutta sitten vähän pelaaminen väljähtyi ja kaveri tietysti paransi. Olivat aktiivisia ja saatiin taistella todella kovaa tuossa kolmannessa erässä, että pystyttiin pisteet kairaamaan, Rautakorpi summasi.

− Hyvää oli se, että saatiin vaikean alun jälkeen erittäinkin hyvä viimeinen erä. Päästiin siinä vielä maalin päähän, mikä kertoo taas meistä paljon. Tietenkin alkuun pitäisi pystyä olemaan vähän nälkäisempi, totesi Dufva.

» Lähetä palautetta toimitukselle