Tapparan tehokas alku riitti voittoon − välierissä luvassa viime kevään finaaliuusinta

LIIGA / Raportti
Tappara oli seitsemännessä puolivälieräottelussa Ilvestä vahvempi.
Kuva © Jarno Hietanen

Kotijoukkue Tappara jatkoi ratkaisevassa puolivälierässä siitä, mihin kuudes kamppailu päättyi alle vuorokausi aikaisemmin. Avausmaali syntyi heti ensimmäisessä vaihdossa ja kuutisen minuuttia myöhemmin Tappara johti jo 2−0, mikä sai Karri Kiven ottamaan aikalisän ja tekemään ketjumuutoksia.

− Ei saatu riittävää latausta. Pitkä sarja oli kuluttanut liikaa, eka kymppi oli todella vaisua. Liikaa näkyi epäröintiä, Kivi kommentoi joukkueensa peliä.

Tapparan maaleista vastasivat kärkihyökkääjät Jani Lajunen ja Henrik Haapala, joilta onnistumisia on odotettukin.

− Joukkue tarvitsee vaikeuksia kasvaakseen. Yleensä ne tulevat runkosarjassa. Meille ne tulivat tässä vaiheessa. Pudotuspeleihin piti säätää ketjuja ja pelitapaa, myös luonnetta. Tärkeimmät säädöt on nyt saatu kohdalleen, analysoi puolestaan Tappara-valmentaja Jussi Tapola.

Tappara oli hienosäätänyt avauspelaamistaan ja käynnisti hyökkäyksiään huomattavasti nopeammin kuin aiemmissa peleissä. Ilveksellä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan, mutta toisessa erässä asetelmat kääntyivät, kun Tappara laski pelinsä intensiteettiä.

Ilves hallitsi, mutta Tappara voitti

Kaksi viimeistä erää Tappara keskittyi puolustamaan kärsivällisesti. Ilves yritti löytää aukkoja viisikkopuolustuksesta, mutta Tappara onnistui hyvin jäädyttämään pelin. Muutaman kerran Ilves pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Dominik Hrachovina Tappara-maalilla oli hyvässä vireessä ja torjui tupsukorvien yritykset.

Loppuun asti Ilves jaksoi sinnikkäästi yrittää, mutta Tapparan paketti kesti. Kuudella kenttäpelaajallakaan Ilves ei pystynyt riittävästi haastamaan Tappara-puolustusta. Uhrautuvan pelaamisen lisäksi Tappara oli erinomainen myös aloituksissa.

− Nyt peli on vasta päättynyt, mutta huomenna on kyllä tyhjä olo. Meillä oli mahdollisuus tehdä tästä vielä mielenkiintoisempi kevät. Seiskapelistä ei kyllä jää mitään naputtamista, Tappara oli paljon vahvempi, totesi Kivi pelin ja kauden päätyttyä.

− Meillä oli tiedossa, että pystymme haastamaan Tapparan. Runkosarjassa pelattiin kuusi peliä, jotka olivat kaikilta osin tasaväkisiä − paitsi se Veli-Matti Savinainen. Yllättävän tiukalle pudotuspelisarja meni, mutta ei riittänyt. Seitsemän pelin sarjasta parempi menee jatkoon, se on fakta.

Tappara selviytyi vaikeuksien kautta välieriin, joten päävalmentaja Tapolalla oli syytä iloita tuloksesta.

− Tällaisen ottelusarjan voittaminen tuntuu hyvältä, joukkueen puolesta ennen kaikkea. Pelin tasoa vertaisin niihin kärppäsarjoihin, mitä ollaan pelattu. Kaikkemme jouduttiin laittamaan peliin.

− Tämä oli äärimmäisen rehti ja reilu sarja. Ei varmasti jää viimeiseksi Tappara-Ilves-pudotuspelisarjaksi. Uskon, että kaikki tapparalaiset ovat tyytyväisiä, että Ilves on noussut isojen joukkoon.

Ilveksen kausi päättyi niukkaan tappioon, mutta päävalmentaja Kivi on kokonaisuuteen tyytyväinen.

− Kausi voi mielestäni kokonaisuutena olla miinusmerkkinen, plusmerkkinen tai neutraali. Ilveksen kausi on kyllä plusmerkkinen.

Voitolla Tappara jatkaa välieriin ja kohtaa viime kevään finaalivastustajansa HIFK:n. 

− Yhtään en ole vielä ehtinyt miettiä asiaa. Täytyy alkaa katsoa pelejä, kommentoi Tapola välieriin liittyen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo