Tappara voitti ensimmäisen paikallispelin − Hrachovinalle nollapeli

LIIGA / Raportti
Heikkilä ohitti ainoana Hannu Toivosen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara otti harjoituskauden avausottelussaan voiton Ilveksestä. Kirvesrintojen voiton takuumiehiä olivat nollapelin torjunut Dominik Hrachovina ja tehot 1+1 kerännyt Miika Heikkilä.

Tappara aloitti harjoituspelikautensa Tampere Cupin paikallisottelulla. Ottelun voittomaaliksi jäi Miika Heikkilän onnekas maali, joka syntyi ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Ketjukaveri Henrik Haapala iski 2-0-voittolukemat tyhjään maaliin Heikkilän syötöstä.

Peli oli toiseen Tampere Cupin otteluun verrattuna valmiimman näköistä. Hallintajaksot vaihtelivat, mutta kokonaisuutena peli oli tasaista.

Kotijoukkue Tappara oli koonnut neljä tasaista hyökkäysketjua, joista kokonaisuutena parhaiten erottui Jani Lajusen johtama kolmikko laidoillaan Haapala ja Heikkilä. Jan-Mikael Järvinen väläytteli kiekollista taitoaan, ketjukaveri norjalainen Martin Røymark ei päässyt esille.

Tapparan puolustajahankinnoista Valtteri Kemiläinen pelasi parhaiten. Otso Rantakari haparoi kiekollisena. Kokenut Tapio Sammalkangas puolestaan oli totutun varmaotteinen ja esitteli myös taklausosaamistaan.

Ilveksen paras osa oli Sami Sandellin johtama hyökkäysketju, jossa laidoilla pelasivat Teemu Rautiainen ja ensimmäisen pelinsä Ilves-paidassa pelannut amerikkalaishyökkääjä Mitch Wahl.

Kolmikko loi varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä painetta ja maalipaikkoja, mutta Tapparan Dominik Hrachovina venyi laukausten eteen. Ilman Hrachovinan venytyksiä ottelu olisi voinut hyvinkin kääntyä Ilvekselle.

Veli-Matti Vittasmäen parina pelannut pitkäaikainen Tappara-puolustaja Teemu Aalto ei päässyt käyttämään vaarallisinta asettaan eli tulista lyöntilaukausta.

Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan muutaman kerran ylivoimaa. Tapparan ylivoimilla laukaisupaikat pelattiin Juhani Jasulle ja Arttu Ilomäelle, mutta kumpikaan ei ollut lähellä maalintekoa. Sen sijaan Ilves pääsi alivoimalla pari kertaa vaarallisesti vastahyökkäykseen. Omilla ylivoimillaan Ilves ei maalipaikoille päässyt.

Ilves taistelee pronssista HIFK:ta vastaan klo 14. Tappara kohtaa finaalissa lauantaina TPS:n klo 18.

» Lähetä palautetta toimitukselle