Ilves tarjosi Tapparalle shokkihoitoa - "Ennakkoasetelmat voidaan laittaa roskakoriin"

LIIGA / Raportti
Ilveksen juhlat saivat jatkoa. Nyt jalkoihin jäi paikallisvastustaja Tappara.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

Ilveksen huima kevätvire sai jatkoa puolivälierien ensimmäisessä ottelussa paikallisvastustaja Tapparaa vastaan. Läpi ottelun aktiivisesti pelannut vierasjoukkue iski ottelun toisessa erässä viidesti kiekon Tappara-verkkoon ja lopulliset voittolukemat kirjattiin numeroin 6−3.

− Lähdettiin sillä asenteella, että jos kolmeen ensimmäiseen peliin tulee yksi voitto, niin elämä pysyy tasaisena. Olen tyytyväinen siihen, että se mitä haettiin niin onnistui, kehui Ilves-luotsi Karri Kivi tupsukorvien kypsää esitystä.

− Ei ollut helppoa lähteä tähän peliin viikon tauon jälkeen. Optimaalinen tunnetila oli vaikea löytää, tänään me ei löydetty sitä joukkueena eikä yksilöinä, manasi Jussi Tapola joukkueensa aseetonta esitystä.

Samalla Tapola tyrmäsi Tapparan suosikkiaseman ennakkoasetelmissa.

− Hieno yleisö ja hienoa, että hallit on täynnä. Mutta eiköhän tämä peli osoittanut jo sen, että ennakkoasetelmat voidaan laittaa roskakoriin. Tässä on peli auki ja pienet marginaalit ratkaisevat.

D'Amigo hölmöili - Tappara rankaisi armotta

Ottelun alussa hermostuneisuus huokui molemmista joukkueista. Sarja sai kuitenkin lentävän lähdön, kun Jerry D'Amigo otti jälkitilanteesta hölmön kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta.

− D'Amigon tilanne oli yksittäinen tapahtuma. Muuten jengi oli rauhallinen koko päivän ajan, kertasi Kivi alun tapahtumia.

Liigan paras ylivoima ei tilaisuutta jättänyt käyttämättä, sillä Valtteri Kemiläinen räjäytti Hakametsän ensi kertaa jo kahden peliminuutin jälkeen ja siirsi Tapparan 1−0-johtoon.

Ilves ei kuitenkaan Tapparan salama-alusta hätkähtänyt vaan oli tasakentällisin hallitsevampi osapuoli ensimmäisessä erässä. Tupsukorvat pääsivät ensimmäisen erän aikana myös ylivoimalle kahteen otteeseen, mutta Tapparan alivoima selvitti molemmat helpohkosti.

Tapparalle shokkihoitoa - Hrachovina korvasi Lassilan

Toisen erän alku oli kuin toisinto avauserästä, tällä kertaa Henrik Haapalan lättysyötöstä pääsi nautiskelemaan Otso Rantakari, jonka viivalaukaus pomppi onnekkaasti Marcus Fageruddin luistimen kautta sisään.

Ottelussa oli jo pientä pelailun makua, kunnes Eemeli Suomi toi kuin varkain Ilveksen maalin päähän. Martin Røymark kaatoi kuitenkin saavillisen kylmää vettä tupsukorvien niskaan nostamalla kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon vain vajaa minuutti Ilveksen kavennusosumasta.

Sitten Hakametsässä tapahtui jotain, mikä ei varmasti hevillä unohdu - Ilves takoi vajaaseen viiteen minuuttiin neljä maalia Tapparan verkkoon. Matias Sointu onnistui kahdesti, Teemu Rautiainen sekä nuori Otto Koivula kertaalleen.

− Erikoinen erä, täytyy sanoa. Molemmille joukkueille avautui paikkoja. Kamppailutahto oli kuitenkin tapissa, ei tuolla kentällä mitään ilmaiseksi saada, analysoi Kivi ottelun ratkaissutta erää.

Sekä Rautiaisen että Koivulan maalit syntyivät runkosarjan maalikuninkaan Veli-Matti Savinaisen jäähyjen aikana, jonka ihon alle etenkin Ilves-taituri Michael Keränen tuntui pääsevän toistuvasti ottelun aikana.

− Jäähyaitiosta me ei pelejä voiteta, se on selvä. Emme pystyneet säätelemään tunnetilaamme joka hetkessä oikein. Tuomarit olivat kokeneita ja hyviä, heidän syykseen ei voi laittaa mitään. Itse pitää pystyä pelaamaan viisaammin, sadatteli Tapola suojattiensa kurittomuutta.

Teemu Lassila sai tehdä tilaa Dominik Hrachovinalle Ilveksen 3−4-johtomaalin jälkeen.

Ilveksen jänne kesti loppuun asti

Viimeiseen erään odotettiin Tapparan painavan päälle apinan raivolla ja llveksen suojelevan omaa maaliaan keinoja kaihtamatta. Toisin kuitenkin kävi, Ilves jatkoi aktiivista peliään ja loi kolmannessa erässä jopa vaarallisemmat maalipaikat kuin Tappara.

Erän puolenvälin tienoilla Ilveksen D'Amigo ajautui vaarallisesti käsi edellä päin Tappara-maalin tolppaa. Ilveksen onneksi tilanteesta selvittiin mitä ilmeisimmin säikähdyksellä, sillä yhdysvaltalaislaituri palasi jäälle jo kolmannen erän lopulla.

Tappara haki lopussa kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta Aleksi Mustonen sinetöi Tapparan heikon hyökkäysalueen pelaamisen jälkeen taululle loppulukemat 6−3.

Ilves otti siis ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Sarja jatkuu ylihuomenna torstaina. Silloin on Ilveksen vuoro isännöidä rakasta naapuriaan Tapparaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo