Tappara ei antanut nukahtelujen haitata − ylivoiman turvin pisteet HPK:lta ja runkosarjan kolmossija haltuun

LIIGA / Raportti
Kuusela iski takatolpalta Tapparan johtoon ylivoimakuvion päätteeksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja HPK paketoivat osaltaan Liigan runkosarjan Hakametsän lauantai-illassa. Pudotuspeleihin valmistautuva kotijoukkue joutui yllättäviin vaikeuksiin kautensa päättävää hämeenlinnalaisryhmää vastaan.

Tappara hankki itselleen vaikeuksia runkosarjan päätöskamppailussa, vaikka se hallitsikin kenttätapahtumia melko suvereenisti.

Olli Maansaari vei HPK:n Liiga-uransa avausmaalilla johtoon täysin kenttätapahtumien vastaisesti. Jo avauserän puoliväliin ehdittäessä kirvesrinnat olivat ottaneet pelivälineen haltuunsa lähes täysin. Emil Larmi joutui venymään kerta toisensa jälkeen paraatipelastuksiin − ja niin hän tekikin. Nuori veskari selvitti myös Niko Mikkolalle tarjoutuneen rangaistuslaukausyrityksen.

Toisessa erässä Tappara nosti kierroksia entisestään. Jere Karjalainen oli erityisen vaikea pideltävä, ja maaliahne hyökkääjä pääsikin kokeilemaan tasoitusmaalia. HPK-kolossi Miro Karjalainen  pelasi omassa päässä yli-innokkaasti, jonka seurauksena sukunimikaima sai tontin. Terävä kuti viuhui kuitenkin tolppaan.

HPK sai pelin Tapparan puolustusalueelle vain erikoistilanteidensa aikana, sekä muutamana muuna erityislaatuisena hetkenä. Yksi näistä oli Miro Ruokosen alivoimalla avautunut läpiajo. Dominik Hrachovina selvitti tilanteen yhdessä puolustuksen kanssa. Tapparan torjuja ei ollut lauantai-illassa lähelläkään omaa tasoaan.

− Reilun 50 minuuttia pelasimme hyvää jääkiekkoa. Alun muutama ensimmäinen vaihto oli poikkeus tästä. Joukkue on hyvässä kunnossa, ja meillä on hyvä henki päällä. Pelasimme aktiivisesti ja rohkeasti, näki Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi.

Erän vanhetessa hämeenlinnalaisten kuri petti, ja jäähyaition ovi kävi tiuhaan. Petteri Nikkilä istui kaksiminuuttista, kun Kristian Kuusela syötti neliön läpi Henrik Haapalle, jolla oli helppo työ viedä kotijoukkue johtoon.

Kissa ja hiiri -leikkiä alusta loppuun

Tappara päästi kuitenkin HPK:n vielä peliin mukaan, kun Eetu Tuulola pääsi alivoiman aikana läpiajoon. Hrachovina haroi tyhjää, ja peli oli jälleen tasan. Kotijohto oli kuitenkin tosiasia toiselle erätauolle lähdettäessä, kun Kuusela viimeisteli kahden miehen ylivoimalla maalin edestä.

Kolmas erä alkoi Tapparan ja Hrachovinan näkövinkkelistä erittäin kehnosti, sillä Niklas Frimanin viivakuti yllätti tšekkiläisen todella helpon näköisesti. Vierasjoukkue sisuuntui tasoituksesta silminnähden, ja pakotti Tapparan hetkellisesti puolustuskannalle.

Hallitseva mestari ei kuitenkaan jäänyt sen kummempia ihmettelemään, vaan iski seuraavassa hetkessä avautuneella ylivoimalla itsensä takaisin kuskinpukille. Kuusela viimeisteli illan toisen osumansa.

− Runkosarjan viimeinen peli on aina omanlaisensa haaste. Joukkue oli halukas pelaamaan tänään. HPK pääsi tekemään maaleja vähän yllättäen, mutta me jatkoimme peliä, emmekä jääneet telineisiin missään vaiheessa, Rautakorpi iloitsi.

Hallitseva mestari naksautti loukun, ja hoiti homman tyylillä kotiin

Enää Tappara ei päästänyt HPK:ta tasoihin, vaan hallitsi koko kenttää milloin hyvällä kiekkokontrollilla, milloin hyvällä ja leveällä peittopelillä. Hämeenlinnalaiset painoivat loppuun asti, ja saivat pelin lopussa ylivoimankin. Joukkue haki aikalisän kautta kuvioita tasoitusmaalin värkkäämiseen.

Vaikka erikoistilanne tamperelaisten päädyssä vyöryikin, onnistui kirvesrintapaitainen joukkue pitämään kiinni hankkimastaan johdosta. HPK:n maalintekoyritykset kilpistyivät blokkaaviin vastustajiin, ja kohosivat tämän tästä päätyverkkoihin.

Tapparan runkosarjan loppusijoitus oli 4−3-voiton myötä kolmas, kun taas HPK jäi tappion myötä Ilveksen taakse pudotuspeliviivan alapuolella. Sijoitukseksi jäi 12.

− Nyt on pojilla pari päivää omia juttuja, ja koutsillakin omaa puuhaa. Meidän on saatava happea, ja akut täyteen latinkiin.

Puolivälierissä Tappara kohtaa viime vuoden finaalivastustajansa KalPan. Ottelusarja alkaa 20. päivä kuluvaa kuuta.

− Kalpa on kova joukkue − meidän kovin vastustajamme tällä hetkellä. KalPa herättää kunnioitusta, mutta tässä vaiheessa meidän on keskityttävä laittamaan oma pelimme kuntoon, Rautakorpi linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle