HIFK löysi jyvän ylivoimalla − Malinen iski kaksi, O'Connor päätti yli kahden vuoden kirouksen

LIIGA / Raportti
Malinen iski kaksi maalia Hrachovinan selän taakse.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

Tapparassakin urallaan pelannut keskushyökkääjä Jarkko Malinen oli illan hahmo, kun HIFK-keskushyökkääjä iski joukkueensa kolmesta maalista kaksi. Helsinkiläisjoukkue onnistui kolme kertaa ylivoimalla − liki viimeisellä mahdollisella hetkellä, ja historian lehtien havistessa.

HIFK otti arvokkaan 3−2-voiton, ja kavensi ottelusarjan tilanteeksi 2−1.

Joukkueet lähtivät ottelun alkuminuuteilla tutkiskelemaan toisiaan, eikä kumpikaan halunnut tehdä virheitä. Corey Elkins joutui koukkaamaan maalin edessä tekopaikassa ollutta Tappara-pelaajaa, ja lähti kaksiminuuttiselle.

HIFK-keskushyökkääjän jäähy kostautui, kun Tapparan Valtteri Kemiläinen pääsi pyssyttämään kiekon ohi kovassa maskissa olleen Niklas Bäckströmin, joka oli tullut illan otteluun Kevin Lankisen tilalle joukkueensa tolppien väliin.

Tappara sai johtomaalista hyvän hengen pelaamiseensa, ja joukkue loikin muutaman hyvän maalipaikan. Paras paikka avautui kaksikolle Aleksi Salonen − Joona Luoto, kun puolustaja Salonen tarjoili kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi oman laukausensa päätteeksi Luodolle hyvän irtokiekon. Lempääläläishyökkääjä veti kuitenkin päin HIFK-vahtia.

Kemiläinen otti jäähyn, kun Juhamatti Aaltonen haastoi kolmea Tappara-pelaajaa. Kemiläisen jäähy oli lopulta kohtalokas, kun Aaltonen pääsi tarjoilemaan ylivoimalla kiekon Ryan O'Connorille. Kanadalaispuolustaja kiskaisi kiekon yläkulmaan ohi Dominik Hrachovinan.

Erän loppuhetkillä Joe Finley osoitti kovuuttaan Tapparan Sebastian Repoon erittäin kovan, mutta puhtaan taklauksen muodossa.

Toisen erän alku oli varsin katkonainen, eikä HIFK saanut ylivoimallaankaan tilanteita luotua. Lopulta Oliwer Kaski sai toimitettua kaksi kiekkoa siniviivalta maalille, mutta tulos jäi puuttumaan. 

Tappara siirtyi 2−1-johtoon, kun Otto Rauhala voitti hyökkäyspään aloituksen taaksepäin Revolle, joka niittasi b-pisteen kaarelta kiekon ohi Bäckströmin.

HIFK:n ykkösketjulla oli maalin jälkeisessä vaihdossa kaksi huippupaikkaa, mutta Juuso Puustisen johdolla syntyneet tontit tyrehtyivät liialliseen näppäryyteen.

Helsinkiläisten 2−2-maalin syntyessä Kemiläinen istui jälleen jäähyaitiossa. Malinen oli unohtunut tamperelaispuolustajilta maalille, ja HIFK-hyökkääjä pääsi rokottamaan entistä seuraansa.

Aivan erän lopussa HIFK:lla oli erinomainen paikka siirtyä johtoon, kun Juha Jääskä sai rangaistuslaukauksen. Nuoren hyökkääjän yritys oli kuitenkin helppo nakki Hrachovinalle. Maalivahti oli tilanteessa hyvin mukana, ja Jääskän yritys suuntautui lopulta yli ja ohi maalin.

Tappara pääsi erän alussa ylivoimalle, kun Finleyn maila nousi Teemu Nurmen kasvoihin. Kotijoukkue ei saanut mitään mainittavaa aikaiseksi, mutta sen sijaan Elkins karkasi alivoimalla läpiajoon. 

Maalintekoyritys ei ollut kummoinen, mutta Elkins sai hyvän taistelunsa ansiosta voitettua arvokkaita sekunteja omalle joukkueelleen. HIFK sai myös oman mahdollisuutensa ylivoimalla, kun maalivahti Hrachovina vippasi kiekon pleksin yli.

Malinen teki vierasjoukkueelle upean kuvion päätteeksi 3−2-johtomaalin, kun vähän yli viisi minuuttia oli kolmatta erää jäljellä. Aiemmin paikkoja tuhlaillut Puustinen löysi Malisen Tappara-neliön keskeltä tuloksellisin seurauksin.

Miltei heti maalin jälkimainingeissa Tappara pääsi ylivoimalle, kun Kai Kantola lähti istumaan pikkukakkosta. Tappara ei ylivoimalla maalia onnistunut tekemään. Roope Hintzillä oli mahdollisuus viedä HIFK jo kahden maalin johtoon läpiajosta, mutta tamperelaislähtöinen Hintz luritti kiekon kirvesrintojen maalin tolppaan.

Kristian Kuuselalla oli vielä paikka pyörähtää maalin edessä maalintekoon viimeisellä minuutilla, mutta Bäckström selvitti tilanteen. Aikalisäkään ei auttanut Tapparaa, vaan HIFK kaivoi sarjan avausvoittonsa. 

Sarja jatkuu maanantaina Helsingissä tilanteesta 2−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo