Ässät taisteli urhoollisesti, kunnes paluumuuttajan virhe kostautui − Tappara voitti yskähdellenkin

LIIGA / Raportti
Lähes päällään seisonut Andreas Bernard sai hikoilla 31 torjunnan verran, mutta voittoa ei tilille tarttunut.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara ja Ässät tarjosivat loppiaisluistelun, jossa sankariksi oli nousta Ässien Andreas Bernard yhdessä edessään kiekkojen uhriksi heittäytyneiden Ässä-sotureiden kanssa. Tapparan tylsällä terällä takominen päättyi kuitenkin tamperelaisten vinkkelistä juuri oikeaan aikaan.

− Ammuimme melkein 70 laukausta, hallitsimme peliä, loimme tilanteita ja jaksoimme uskoa siihen, että se pomppu vielä tulisi. Tietyllä tapaa pelillinen oikeus voitti, totesi Tapparan Jukka Rautakorpi omiensa esityksestä.

Tappara hallitsi peliä, mutta tuskaili onnistumisten kanssa. Liian usein varmassa vetopaikassa syöttöä tarjottiin vielä vierelle, josta laukauksia ei enää saatu aikaiseksi. Tappara kuitenkin lasketteli 2–1-voittoon viimeisen viiden minuutin maaliensa turvin.

Tylsähkön ensimmäisen erän jälkeen ottelu pääsi vauhtiin. Ässät avasi maalinteon ottelun toisessa erässä Tapparan puolustajien vaihtovirheen seurauksena. Tomas Záborskyn syöttö jäi pomppimaan Kristian Kuuselan lapaan, josta Jesperi Kotkaniemi nappasi kiekon itselleen ja vapautti Sami Lähteenmäen läpiajoon. Lähteenmäen varma viimeistely upposi sisään perustorjuntoja läpi ottelun esittäneen Dominic Hrachovinan jalkojen välistä.

Peli sai maalista uutta virtaa ja ajelehti hetken vilkkaasti päästä päähän. Ässät sai jopa luotua jatkuvaa painetta Tapparan alueelle, ensimmäistä kertaa ottelun aikana.

Ilo vauhdikkaasta pelistä ja Ässien paineesta päättyi kuitenkin lyhyeen, kun Antoine Laganière otti tyhmän hyökkäyspään estämisjäähyn antaen Tapparalle tasoitusmahdollisuuden ylivoimalla. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin viime otteluiden perisyntiään eikä hyvästä pelinrakentelusta huolimatta onnistunut päättämään kuvioitaan vaarallisesti.

Kolmas erä tarjosi viihdettä

Digitaalien tikittäessä kohti kolmannen erän loppua Ässien laihahko hyökkäyspeli laimeni jo lähes olemattomaksi, ja joukkue keskittyi varjelemaan omaa maaliaan urhoollisesti. Muun muassa Niko Peltola otti taistelun aikana kaksi kovaa laukausta jalkoihinsa, mutta ainakin Andreas Bernardin maali säilyi koskemattomana. Jyrki Aho kiitteli omiensa uhrautuvaisuutta.

− Tietyllä tapaa ansaitsimme johtoasemamme tuolla pelillä. Olen ylpeä siitä, miten tuo joukkue löi itsensä likoon tänään, päävalmentaja sanoi.

Rankka taistelu ei kuitenkaan riittänyt. Laganièren illan toinen pikku kakkonen kostautui, kun Tappara onnistui ylivoimallaan. Sebastian Repo pääsi nostamaan kiekon Ässä-neliön keskeltä maaliin, kun Bernard oli jo aavistanut syötön väärälle tolpalle. Osuma näytti maistuvan makealta niin maalintekijälle itselleen kuin maalinteon vaikeuksien kanssa tuskailleelle joukkueelle.

Patapaidat nujerrettiin lopullisesti paluumuuttaja Tommi Taimen harmillisen virheen päätteeksi. Taimi hukkasi kiekon jalkoihinsa ja Záborsky pääsi nokikkain Bernardin kanssa. Rystysurvaisu upposi sisään, ja Hakametsän 6800-päinen yleisö repesi riemuun yhdessä kirvesrintojen kanssa.

Antisankari-Taimen oli Ahon mukaan tarkoitus avata tämä liigakausi vasta myöhemmin, mutta Ässien loukkaantumistilanteen vuoksi Taimi lähti kauden avausotteluunsa vain yksien aamujäiden pohjalta. Päävalmentaja Aho ei kuitenkaan heittänyt miestä bussin alle.

− Meidän tapoihimme kuuluu, että jos jollekulle tulee virhe, niin me tuemme häntä. Hän tulee tietysti parantamaan pelaamistaan. Ei tuollaisen tauon jälkeen ole helppo lähteä pelaamaan, Aho kertoi.

Tappara sai voitollaan karistettua Ässien peikon harteiltaan, sillä porilaiset ovat olleet Tapparalle TPS:n ohella ainut joukkue, josta voittoa ei ennen tätä iltaa ollut irronnut. Kolme pistettä myös tiivistivät sarjan kärkeä, jossa Tappara jatkaa Kärppien ja TPS:n takana. Ässät putosi seitsemänneksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle