TPS jatkoi Sportin mörkönä olemista - vaasalaisista 11. voitto putkeen

LIIGA / Raportti
Valmentajisto linjasi ottelun kovaksi väännöksi, ja sitä se olikin.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Pudotuspelit mukaan luettuna TPS varmisti 2-1-voittolukemilla peräti 11:nnen peräkkäisen voiton Sportista. Vaasalaiset ovat viimeksi saaneet Palloseuralta enemmän kuin yhden pisteen 15. tammikuuta vuonna 2015.

TPS oli alusta alkaen odotetun vahva. Sportin puolustus oli suurimmissa vaikeuksissa laitakahinoissa ja kaksinkamppailuissa. Kultakypärä Erik Thorellin avustamana ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder onnistui avaamaan ottelun maalihanat laukomalla viivasta.

− Sportia vastaan on aina tasaväkistä kamppailla. Varsinkaan täältä ei saa helpolla pisteitä. Emme antaneet heille paljoa mahdollisuuksia, ja puolustimme tosi hyvin, avausmaalin iskenyt Tallinder analysoi.

Veini Vehviläinen ei kovaan piinapenkkiin joutunut, vaikka torjuntoja tulikin toista kymmentä jo avauserässä. Nuori veskari oli rauhallinen, ja torjunnat eivät olleet vaikeasti otettavia. Toisen pään virkaveli Oskari Setänen torjui kiekon vain kahdesti ensimmäisessä erässä.

− Odotetun kova ja fyysinen kamppailu. Sport on hemmetin kova joukkue. Meidän pojat olivat erinomaisesti latautuneet tähän kamppailuun. Pystyimme kärsivällisesti viemään pelaamista eteenpäin, ja saimme korjattua kolmanteen erään ongelmat. Ari-Pekka Selin kehui isäntiä ja omia suojattejaan.

Sport sai kuitenkin parannettua aktiivisuutta kiekon kanssa, ja Setänenkin joutui enemmän torjuntatöihin. TPS-veskari ei antanut ensimmäisen erän toimettomuuden vaikuttaa otteisiinsa ja kauhoi hyviä torjuntoja.

Päätöserässä TPS puolusti ja hyökkäsi lähes rutiininomaisesti. Laitojen kautta turkulaisvieraat päääsivät liiankin helposti Sportin alueelle, ja TPS laukoi laukoi viivalta kohti Vehviläistä.

− Vaisu ensimmäinen erä meiltä, ja Tepsin avausmaali oli vähän lapsus. Meillä oli riittävät määrät paikkoja taistella voitosta. Tänään pelasimme todella hyvän pelin, ja nolla pistettä jäi käteen, niin harmittaa enemmän kuin tilanteessa, jossa pelaat ihan hyvin tai huonosti ja häviät, Tomek Valtonen tuumi.

Erän kohokohtina nuori TPS-pakki Martin Berger pääsi hyvälle tontille laukomaan, mutta Vehviläisen kautta kiekko kimposi ylärimaan. Erikoisempana tapahtumana Ilkka Pikkarainen taittoi jalkaansa ikävän näköisesti keskialueella, ja hyökkääjä talutettiin pukukoppia kohti.

Valtosen aikalisä ja kuudes kenttäpelaaja tuottivat painetta vain vähäksi aikaa, kun lopulta TPS-kapteeni Tomi Kallio löi pikkumustan tyhjiin. Sport kuitenkin yllätti yli 3500-päisen yleisön ylivoimalla kahdessa sekunnissa, kun Ville Viitaluoma laukoi suoraan aloituksesta Setäsen nollapelin pipariksi. Suurempiin yllätyksiin Sport ei kuitenkaan pystynyt, ja TPS sai täydet pisteet kotiinpaluulle.

− Nollapelejä tulee ja menee. Toki se maali oman selän taakse aina harmittaa, mutta kyllä nyt on kirkkaimpana mielessä se kolmen pisteen potti ja se hieno taistelutapa, jolla saimme ne tänään, kommentoi 19 torjuntaa saanut Setänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo