Hännänpää oli yllättää TPS:n

LIIGA / Raportti
TPS oli kokea täystyrmäyksen helpon alun jälkeen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja TPS:n välisen ottelun ensiminuutit povasivat kylmää kyytiä vaasalaisisännille. Turkulaisvieraiden löysät otteet takasivat Sportin nousun takaisin otteluun pakottaen TPS:n taistelemaan pisteitä kynsin ja hampain. Jatkoajan kautta vieraat onnistuivatkin nappaamaan tuliaisiksi kaksi pistettä.

Ottelun alku ei ollut suopea Mika Järviselle. Puolen minuutin jälkeen Eric Perrin laukoi vieraat johtoon ja vajaa neljän minuuttia myöhemmin Martin Berger ohitti Sport-veskarin toistamiseen siirretyn rangaistuksen aikana.

TPS löi kuitenkin vapaavaihteen päälle, ja Sport pääsi melkein yhtä helposti tasoihin. Olavi Vauhkoselle merkittiin kumpikin osuma ja Sport-laituri sai täten itselleen uuden ennätyksen runkosarjan maaleissa.

Toisessa erässä TPS oli saanut parannettua otteitaan, mutta erän ainoasta osumasta vastasi Sport. Hyvän pyörityksen päätteeksi Mikko Laineen laukaus ei aivan jäänyt Rasmus Tirrosen varusteisiin ja Laine vei vaasalaiset 3−2-johtoon. Takaisku herätti vieraat aiempaa kovempiin otteisiin, mutta päätöserään siirryttiin Sportin johtoasemassa.

− Helpostikin saimme kaksi maalia, ja tuli sen mukana tuudittautuminen että olisi helppo ilta tulossa. Sport kuitenkin painoi päälle ja ansaitsi maalinsa. Meidän olisi pitänyt näyttää otteissamme siltä, että olemme runkosarjan toisena, mutta Sport oli todella kova tänään, TPS-valmentaja Kalle Kaskinen.

Viimeinen kolmannes toisinto ensimmäisestä

TPS nosti itsensä tasalukemiin kolmannen erän alkuvaiheilla, kun Patrik Virta takakarvasi kiekon Sport-puolustajalta erinomaisesti ja tarjoili Markus Nurmelle unelmapaikan Järvisen eteen.

23 sekuntia myöhemmin kotkapaidat taistelivat johtonsa 4−3:een. Suuri väenpaljous Tirrosen maalin edessä esti TPS-veskarin saamasta kiekkoa haltuun ja Joni Tuulola kävi poimimassa marjat. Videotarkastus varmisti tuomaristolle kiekon pelattavuuden.

− TPS tuli ihan napakasti niin kuin huomasitte. Nostimme pelin tasoa ja ottelimme erinomaisesti. Nuoret pelasivat ennakkoluulottomasti, taklasivat kovaa ja ajoivat hanakasti päälle. Alivoima toimi hyvin, mutta jostain syystä ylivoima ei. Pari peliä jäljellä ja kausi on siinä. Häviöön ei voi olla tyytyväinen, mutta olen kuitenkin ylpeä jokaisesta pelaajasta, Tomek Valtonen suitsutti.

Sportin neljäskään osuma ei lyönyt turkulaisvieraita kanveesiin. Parin ylivoimapyörityksen jälkeen Lucas Ekeståhl-Jonsson käytti hyvän maskin hyödykseen ja pikkumusta löytyi Sport-verkosta. Viimeisten sekuntien puristukset eivät tuottaneet Sportille voittomaalia, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Oula Palve haki ratkaisijan roolia kierrettyään Sport-maalin kahdesti ja onnistuttuaan tarjoamaan ratkaisupaikan Zach Budishille, joka ei erehtynyt tontistaan. Kovan kamppailun jälkeen kaksi pistettä matkasivat Turkuun lukemin 5−4.

Kumpikin osapuoli ottelee seuraavaksi torstaina. Sport vierailee kauden viimeisen kerran Tampereella ja TPS isännöitsee vieraita Helsingistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo