Sport voitti Tapparan Red Armyn juhlapelissä - Mika Järvinen piti Tapparan nollilla

LIIGA / Raportti
Mika Järvinen oli Sportin maalilla erinomainen.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Tappara vieraili Vaasassa perjantaina pelatakseen ottelun Sportia vastaan. Ottelu oli samalla kannattajaryhmä Red Armyn 30-vuotisjuhlapeli. Tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen tilanteessa 0−0, mutta Sport otti ottelun haltuunsa toisessa erässä. Mika Järvinen oli Sportin maalissa erinomainen ja koko joukkue taisteli loppuun saakka. Sport otti juhlan kunniaksi voiton numeroin 4−0.

Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen, ja erän parhaimmistoa olivat molempien joukkueiden maalivahdit: Sportin Mika Järvinen ja Tapparan Christian Heljanko. Järvinen torjui yhteensä seitsemän laukausta, Heljanko kahdeksan.

Molemmat joukkueet pelasivat ensimmäisen erän puhtaasti. Erässä nähtiin ainoastaan yksi rangaistus, kun Tapparan Jan-Mikael Järvinen sai erän viimeisellä minuutilla poikittaisesta mailasta kahden minuutin rangaistuksen.

Sport aloitti maalinteon toisessa erässä

Sport aloitti toisen erän ylivoimalla, mutta kunnon paikkoja ei tullut. Ylivoiman jälkeen peli jatkui tasaisena. Hiljaisen ensimmäisen erän jälkeen toinen oli astetta tunteikkaampi ja fyysisempi. Erässä jaettiin yhteensä seitsemän kahden minuutin rangaistuksia, joista viisi oli väkivaltaisuudesta.

Järvinen ja Heljanko jatkoivat toisessa erässä hyviä otteitaan. Varsinkin Järvinen oli toisessa erässä erinomainen ja piti maalinsa puhtaana erän loppuun asti.

− Meillä oli hyvä startti peliin, ja oltiin hyvin valmistauduttu. Nouseva trendi ollut nyt lähiaikoina. Pelattiin tasapainoinen peli, puolustettiin hyvin ja oltiin riittävän tehokkaita, ja Järvinen oli erinomainen siellä lukkona vielä, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen sanoi.

Sport teki ottelun puolivälissä ensimmäisen maalinsa. Neljä vastaan neljä -tilanteessa Niklas Nevalainen antoi erinomaisen syötön puolustajaparilleen Ville Saukolle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko maaliin.

− Hyvin kaksijakoinen peli meiltä. Ensimmäinen puolitoista erää hyvää vieraspelaamista. Pystyttiin kuitenkin pitämään kaveri pois paikoilta. Sportin ensimmäisen maalin jälkeen peli oli hyvin laskeva meiltä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi pohti pelin kulkua.

Sport sai maalinsa jälkeen pienen otteen ottelusta ja rakensi paljon hyviä maalipaikkoja. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen vaasalaisjoukkue teki illan toisensa, kun Joonas Komulainen ohjasi Nevalaisen oivaan syötön maaliin. Olavi Vauhkonen ja Nevalainen tekivät esityön Sportin molempiin osumiin.

Sport ja Järvinen pitivät Tapparan nollilla

Sport jatkoi vahvoja otteitaan kolmannessa erässä. Aikaa kolmannesta erästä ehti kulua yksi minuutti ja 50 sekuntia, kun Sport teki ottelun kolmannen maalin. Antti Kalapudas oli maalintekijänä ja Nevalainen saalisti jo illan kolmannen syöttöpisteen. Ari Gröndahl oli maalin toisena syöttäjänä.

Peli jatkui kolmannessa erässä fyysisenä. Varsinkin Sportin nelosketju Erik Riska-Filip Riska-Mikko Laine pelasi erittäin fyysisen ottelun. Filip Riska oli illan pelissä myös hyvä aloituksissa ja vei aloitukset prosentilla 68,8.

Aleksi Ainali viimeisteli ajassa 54.40 loppunumeroiksi 4−0, kun Ainali löysi kiekon maalin edessä ja laittoi pelivälineen maalin. Joel Kiviranta ja Kalapudas tekivät osumaan esityön.

Tappara rakensi hyviä paikkoja, mutta Järvinen oli perjantaina mies paikallaan. Sport-maalivahti torjui yhteensä 26 laukausta ja piti maalinsa puhtaana loppuun asti. Heljanko pelasi myös hyvän ottelun, eikä häntä voinut syyttää yhdestäkään maalista.

− Aina on suhteessa asiat toinen toisiinsa. Vastustaja paransi ja meillä oli laskeva käyrä, sen takia meillä oli nolla tehtyä maalia. Toinen puoli oltiin huonompia kuin vastustaja, ja sen takia hävittiin tänään, Rautakorpi kertasi.

Sportin Valtonen jakoi kiitoksensa kannattajaryhmä Red Armylle, joka vietti ottelussa 30-vuotisjuhliaan. Päävalmentaja kohdisti kiitokset myös omalle joukkueelleen.

− Tämä oli spesiaali ilta. Oli Red Armyn 30-vuotisjuhlapeli, ja haluan kiittää heitä. Tämä peli pelattiin heille, meillä oli tänään loistava tuki yleisöltä. Tässä on ollut vaikeita aikoja. Täytyy olla jokaisesta pelaajasta erittäin ylpeä. Nyt päästään ansaitulle tauolle, Valtonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle