Vaasassa maalijuhlaa alusta loppuun - Kivirannan hattutemppu Pelicansin turma

LIIGA / Raportti
Joel Kiviranta teki ottelussa hattutempun.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasassa nähtiin tiistaina paljon maaleja, kun Sport voitti Pelicansin numeroin 7−5. Sportin Joel Kiviranta teki ottelussa hattutempun, Aleksi Ainali puolestaan tehot 1+4. Severi Lahtinen teki ottelussa uransa ensimmäisen Liiga-maalin.

Molemmat joukkueet aloittivat maalinteon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Sportin Joel Kiviranta teki ottelun avausmaalin, kun peliä oli kulunut vain 21 sekuntia. Pelicansin Casimir Jürgens tasoitti 12 sekuntia myöhemmin.

Ensimmäisen minuutin jälkeen Sport sai otteen ottelusta, kun Pelicans sai peräti neljä jäähyä avauserässä. Sportin ylivoimapeli oli alkuun tukkoista, mutta kolmannella yrityksellä kotkapaidat saivat ylivoimamaalinsa, kun Andrew Kozek ohjasi kiekon maaliin Aleksi Ainalin syötöstä.

Ylivoimamaalin jälkeen peli tasaantui ja Pelicans pääsi takaisin peliin. Peliä oli pelattu alle 12 minuuttia, kun Sport onnistui jälleen maalinteossa. Antti Kalapudas harhautti Joona Voutilaisen ja viimeisteli lukemiksi 3−1. Tämä riitti Voutilaiselle, joka teki tilaa Janne  Juvoselle tolppien välissä. Voutilainen päästi kolme kiekkoa taakseen kymmenestä laukauksesta.

Tasaista kamppailua toisessa erässä

Sport aloitti toisen erän ylivoimalla, kun Joonas Alanne aloitti erän jäähyaitiossa ensimmäisen erän loppuminuuteilla otetun kampitusjäähyn vuoksi. Pelicansin alivoima jatkoi varmaa suorittamistaan ja selvitti jäähyn.

Sport sai ottelun puolivälissä ensimmäisen rangaistuksensa. Pelicansin ylivoima lähti hyvin käyntiin, eikä kestänyt kauaa ennen kuin kiekko oli Sportin maalissa. Jesse Mankinen tykitti siniviivalta ja kiekko upposi maaliin.

Maalin jälkeen Pelicans sai otteen pelistä ja Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen herätteli joukkojaan aikalisällä. Aikalisän jälkeen peli tasaantui jälleen, ja tilanne oli kahden erän jälkeen 3−2. 

Kolmannessa erässä seitsemän maalia

Sport aloitti kolmannen erän vahvasti. Vain minuutti ehti kulua kunnes Ari Gröndahl laukoi Sportin 4−2-johtoon. Pelicans heräsi Sportin maalin jälkeen ja tasoitti ottelun. Severi Lahtinen teki Liiga-uransa ensimmäisen maalin läpiajosta, hetkeä myöhemmin Iikka Kangasniemi tasoitti ottelun hienolla rannelaukauksella.

Sport teki seuraavan maalin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Ainali laukoi kiekon maaliin aloitusvoiton jälkeen. Sport kasvatti johtoaan myöhemmin erän aikana, kun Kiviranta teki illan toisen maalinsa.

Pelikellossa oli jäljellä alle kaksi minuuttia, kun Pelicans otti aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia. Lopulta yritys tuotti tulosta, kun Libor Sulak laukoi kiekon tolppaan ja Kangasniemi kavensi lukemiksi 6−5.

Ottelun loppuhetkillä Kiviranta pääsi vielä viimeistelemään hattutemppunsa Pelicansin pelatessa jälleen ilman maalivahtia. Samassa Ainali saalisti illan neljännen syöttöpisteensä ja Sport lähetti vierailijat kotimatkalle ilman pisteitä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo