Värikäs päätösottelu kääntyi viime hetkellä Sportille

LIIGA / Raportti
Joel Kiviranta toimi kolmella tehopisteellään Sportin kapellimestarina.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Runkosarjan viimeinen ottelu Sportin ja Pelicansin välillä ei jättänyt 3002-päistä yleisöä kylmäksi. Runsasmaalisesta avauserästä ottelu kehkeytyi kuumatunteiseksi ja fyysiseksi taisteluksi. Rikkonaisista pelaamisista ja virheistä rangaistiin, ja lopulta Sport nappasi runkosarjan viimeiset pisteensä 4-3-voitolla.

Kärpistä Pelicansiin siirtynyt Aku Kestilä vastasi avausmaalista ylivoimalla, minkä jälkeen lahtelaisvieraat saivat kokea kylmää kyytiä vaasalaisten käsittelyssä. Olavi Vauhkonen, Joni Tuulola ja Joel Kiviranta rankaisivat lahtelaisvieraita jo ensimmäisessä erässä jättäen erätauolle Pelicans-valmennukselle ison pähkinän purtavaksi.

Toiseen erään lähdettäessä Petri Matikaisen sanat olivat menneet perille, kun kavennusosuman iski Aleksi Mustonen vain 19 sekunnin jälkeen. Tasaväkinen ja rauhallinen toinen erä ei enempää lukemia maalisarakkeille tuottanut, ja viimeiseen kolmannekseen vierailla oli vain yksi maali kirittävänä.

− Pelasimme ihan hyvin, mutta teimme virheitä perusasioissa viivoilla ja keskialueella, mutta toiseen ja viimeiseen erään pääsimme paremmin mukaan, Matikainen tuumi ottelun jälkeen.

Päätöserässä kaikki valloilleen

Tunteet nousivat ottelussa pintaan, ja pelikatkojen jälkilöylyjä alkoi tulla kuin sieniä sateen jäljiltä. Vihellyskonserttia sai aikaan usea tilanne, kuten Mika Järvisen jouduttua Pelicans-pelaajan taklauksen kohteeksi laidan tuntumassa, eikä tilanteesta vihelletty rangaistusta.

Myöhemmin Kestilä vastasi jälleen ylivoimaosumasta Libor Sulakin tarjoiltua erinomaisen paikan Järvisen nenän eteen.

Osumasta ei ollut tyytyväisiä, sillä vain hetkeä aiemmin lahtelaiskiekkoilija esti kiekotonta Jesse Paukkua sääntöjen rajamailla. Sport sai kuitenkin osuman jälkeen rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, jota laitettiin istumaan Jere Erkkilä.

Sport ei kuitenkaan luovuttanut, kun Mikko Laine iski viimeisen osuman hieman yli minuutti ennen päätössummeria. Videotarkistuksesta päätuomari havaitsi, että Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemi kaatoi Sport-hyökkääjän, joka liukui Janne Juvosen päälle osuman syntyessä. Pitkään ei tilannetta videolta katsottu ja päätuomari osoitti keskialuetta.

Vaasalaispuolustus kesti Pelicansin viimeiset yritykset ja päätti jälleen kautensa voitokkaasti. Pelicans kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella SaiPan.

− Harmittava loppu ottelulle, mutta en nyt mene tähän sen enempää. Keskitymme tiistaihin, ja tämä kävi hyvänä kenraaliharjoituksena siihen. Hyvillä mielillä menemme kohti kevättä. Iso asia tänä vuonna oli se, ettei Pelicans ottanut isoja viiden minuutin rangaistuksia, Matikainen pohti.

Sportin kausi päättyi puolestaan tähän, ja joukkue sijoittui runkosarjassa viimeiseksi.

− Tietenkin haikea fiilis, kun ottelut päättyvät runkosarjaan. Hienoa kuitenkin oli lopettaa kausi voittoon, ja matka jatkuu eteenpäin, kertoi Sportin Tomek Valtonen ja tiivisti menneen kauden.

− Pelasimme tällä kaudella parasta viisikkopeliä mitä neljään vuoteen täällä on nähty. Tilastoja kun katsoo, niin näkee että erikoistilannepelaaminen on ollut vaikeaa, erityisesti alivoima on ollut meillä jopa luokatonta. Kuitenkin viisikkopelaaminen ja yksilölliset pelaamiset ovat olleet hyvää. Täytyy olla ylpeä pelaajista, miten meidän arki ja työmoraali on säilynyt, vaikka olemme pitkän aikaa tienneet että pudotuspelejä ei tule. Upeitä jätkiä, ja tosi haikea fiilis kauden loputtua tähän.

Ottelun jälkeen vaasalaisjoukkue tiedotti, että Valtosen ja Sportin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä ja että seura julkaisee uuden päävalmentajansa ensi viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle