Sport teki Kähkösestä sankarin

LIIGA / Raportti
Tilaisuuksia oli, mutta onni ei suosinut rohkeaa.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Rauman Lukko oli koko ottelussa pahasti alakynnessä, mutta Sportin lukuisat, joskin aneemiset yritykset, takasivat Kähköselle kauden toisen nollapelin. Ilmari Pitkäsen onnistuminen rentoutti Lukon otteita, ja lukujen kaunisteluiden kera Lukko matkaa kotiin puhtaalla 4−0-voitolla.

Jo ensimmäisessä erässä Kaapo Kähkönen joutui torjumaan kiekon 21 kertaa. Lukko-veskari antoi myös tunnustusta puolustukselle, joka onnistui pitämään Sportin hyökkääjät aisoissa ja poissa irtokiekoilta. Vaasalaisten syöttelyt pakkiparien kesken kariutuivat usein Lukon katkaisuihin, ja vieraat saivat useamman kerran tilaisuuksia tehdä nopea avausmaali.

Voittomaalin iski Eetu Koivistoinen kolmanneksen puolivälissä. Hyökkääjän heitto maalille laidan tuntumasta livahti Mika Järviseltä helpon oloisesti.

− Vaikea ottelu. Molemmilla joukkueilla oli pienet paineet, vaikka ei pitäisi ottaa. Puolustimme kaksi ensimmäistä erää erittäin hyvin. Ei ollut juurikaan hyökkäyspeliä, vaan puolustuskannalla lähdimme. Kolmannen erän toinen maali rentoutti meitä, ja siinä lopussa kääntyi sitten meille, Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä kommentoi.

Toisessa erässä Lukon sähellys omalla alueella tarjosi tilaisuuden Sportille, mutta tolppa pelasti raumalaiset takaiskulta. 

− Aamulla aisti heti, että olemme valmiita. Loistava lähtö otteluun, ja koko ottelu meiltä, lukuunottamatta maaleja. Kolme pistettä oli jälleen tarjolla, ja nolla maalia. Ylpeä olen kuitenkin pojista, antoivat kaikkensa, Tomek Valtonen analysoi.

Ylivoimalla Sport sai hyvää aihiota Lukon alueelle vain todetakseen raumalaisvieraiden puolustuksen paremmuuden. Sport haki hanakkaasti irtopaloja Kähkösen patjatorjunnoista, mutta Lukon pelaajat olivat samalla ajatustasolla ja saivat putsattua pikkumustat pois.

Sport-vahti joutui antautumaan toisen kerran päätöserässä vastakkaiselta laidalta, kun Ilmari Pitkäsen laukaus löysi tiensä varusteiden välistä maaliin. Sportin viimeisetkään keinot eivät auttaneet, kun kultakypärä Ville Vahalahti anasti kiekon Sport-pelaajalta ja heitti pelivälineen tyhjiin. Kymmenen sekunnin kuluttua Jere Friberg löi 4−0-lukemat taululle.

Sport-puolustaja Tony Sund teki ottelussa Liiga-debyyttinsä kellottaen jääaikaa seitsemisen minuuttia. Nuorelle pakille jäi hieman kaksipuoleiset mietteet kamppailusta.

− Ihan hyvät fiilikset jäivät minuuteista mitä sain jäällä, mutta olisihan se voinut paremminkin päättyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo