Keränen kruunasi maaleillaan KooKoon viikonlopun Sportia vastaan - "KooKoo oli tehokas tänään, ja me emme"

LIIGA / Raportti
Michael Keränen otti sankarin viitan harteilleen Samu Perhosen kanssa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaikka lauantai-illan taisto oli kuin varjo perjantaisesta kohtaamisesta, KooKoo ei jättänyt tuloksellisesti Sportille jossittelun varaa. Tällä kertaa Michael Keränen sonnustautui maalinteossa kahdesti, ja kouvolalaisvieraat onnistuivat jälleen neljästi.

Ensimmäiset erässä maalipaikat olivat vähissä. Sekä Mika Järvinen että Samu Perhonen ottivat varmoja torjuntoja, ja avauserän tasaväkisyydestä kertoivat myös maalivahtien torjuntamäärät.

Perjantai-iltana ensimmäiset minuuttinsa Kuparisaaressa pelannut Tomi Tuomisto petasi loistavan maalipaikan, mutta Robin Salo ei ennättänyt ajoissa viimeistelemään tilannetta.

Avausmaali näki päivänvalon, kun Salo kaatui hyökkäysalueella ja Michael Keränen pääsi yrittämään maalintekoa kasvotusten Järvisen kanssa. KooKoo-hyökkääjän laukaus sujahti nopeasti yläkulmaan.

Ari Gröndahl tykitti siniviivalta Sportin tasoituksen kauden kymmenennellä osumallaan putken kautta. Puolustajan kuti lipsahti Perhoselta, sillä näkyvyys kiekkoon oli selkeä.

Myöhemmin Keränen uusi KooKoon johtoaseman samanlaisella laukauksella kuin ensimmäisessä osumassaan, tällä kertaa kuitenkin maskin kera.

− Ensimmäisessä osumassa ehdin vähän miettiä, minne kiekon laitan, mutta toisessa toivoin vain, ettei osu omaan kaveriin edessä, kommentoi kahden maalin Keränen.

− Tämä viikko on tutustuttanut meidät ammattilaiskiekon elämään. Alkoi sysipaskalla pelillä HIFK:ta vastaan. Ensimmäinen erä tänään tarkempaa molemmilta, toinen toisti itseään eilisestä, ja rehellisesti Perhosen ruutu on iso meille. Hengissä ollaan, ja mennään eteenpäin päivä kerrallaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola analysoi.

Viimeisessä erässä Perhonen piti varmoilla otteillaan Sportin kaukana voittomahdollisuuksista, ja Salon helpohkon rangaistuksen seurauksena ottelun sinetöi maalillaan Malte Strömwall. Ruotsalaiskiekkoilijan kova laukaus ohitti voimattoman Järvisen, ja lopulta Toni Kähkönen kaunisteli 4−1-lukemat tyhjiin.

− Edelleen komppaan Tuokkolaa. KooKoo oli tehokas tänään, ja me emme. Komulainen on loppukauden sivussa, tiivisti Tomek Valtonen.

KooKoo nousi viikonlopun otteluiden kuuden pisteen myötä yhdessä HPK:n ja Ilveksen kanssa neljän pisteen päähän viimeiseen pudotuspelipaikkaan, jota vielä pitelee Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle