Kotkalauma nappasi Kärpistä kauden ensimmäisen kotivoiton

LIIGA / Raportti
Sport sonnustautui erikoispaidoilla oikeaan aikaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja Kärppien avauskohtaaminen oli vauhdikasta ja tunteikasta lauantailätkää. Hyvällä alivoimatyöskentelyllä ja tarkoilla laukauksilla Sport nappasi ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 4–1.

Sportille syntyi aikainen johtomaali, kun Tommi Tikan laukaus ohitti kärppävahti Jussi Rynnäksen luvattoman helposti. Oululaisvieraat selvisivät kuitenkin säikähdyksillä, kun useassa tilanteessa peliväline oli löytyä verkon perukoilta.

− Saimme hyvän alun kunnes lipsahti se avausmaali. Seuraavissakin erissä saimme taas hyvät aihiot päälle, mutta voittomaali syntyi puolustuksellisesta virheestä, Kai Suikkanen tuumi ottelusta.

Tunteet nousivat useassa pelikatkossa pintaan, ja tavallista pidempää pystypainiakin nähtiin. Jari Sailio testasi Joonas Komulaisenkin kovuutta, ja tuomarit jakelivat erikoisia tuomioita parista torikokouksesta.

− Ylivoimaisesti paras ottelu meiltä. Tänään oli sitä toivottua aktiivisuutta, ja alivoima teki erinomaista työtä. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä peli, ja tästä on hyvä jatkaa. Tikan potentiaali tiedetään, ja se oli ansaittu maali. Hieno homma hänelle, analysoi Sport-valmentaja Tomek Valtonen

Toiseen erään tunteet olivat enimmäkseen tukahdutettu, ja Kärpät sai parempaa niskalenkkiä Sportista. Vaasalaisten Joel Kivirannalle tarjoutui unelmapaikka maalin edestä tuplata johtoasema, mutta laukaus lähti kohti taivasta.

Kotvasen kuluttua Kärpät sai aikaan nopean vastahyökkäyksen, jonka Toni Kähkönen alusti hyvällä syötöllä, ja Aku Kestilä käytti tilanteen hyväksi.

− Saimme nopeasti käännettyä hyökkäyksen kahdella yhtä vastaan, ja Kähkönen tarjoili erinomaisesti. Meillä on sarjan parhaimpia maalivahteja, ei voi häviöitä heidän piikkiin laittaa. Meidän pitää vaan keskittyä pelaamaan paremmin viisikkona, ja koittaa jättää maaleja maksavat virheet tekemättä, mietti Kärppien ainokaisen tehnyt Kestilä ottelun jälkeen.

"Jolle" korjasi kuitenkin epäonnistuneen yrityksensä Tuomas Vänttisen erinomaisesta poikittaissyötöstä, ja viimeiselle erätauolle siirryttiin kotkapaitojen uudessa johdossa.

Päätöserässä Kärpät sai uuden tilaisuuden päästä toisen kerran tasoihin ylivoimalla, mutta kohtalokkaasta kiekonmenetyksestä Ville Viitaluoma pääsi yksin Rynnästä vastaan, ja konkarisentteri antoi tykkinsä puhua. Erän loppupuolella myös Kärppien rangaistusaitio aukesi, ja Aleksi Laakso kaunisti lopulliset lukemat taululle.

− Erikoispelaamisessa meillä on hyviä elementtejä, ja voin luvata että jatkossa tulee enemmän ylivoimamaaleja, Viitaluoma totesi.

Sport ottelee seuraavan kerran keskiviikkona Porissa, ja Kärpät kohtaa kotonaan KalPan torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo