Kärpät nousi Vaasassa tasoihin ja ohi - Veini Vehviläinen voiton takaajana

LIIGA / Raportti
Veini Vehviläinen pelasi vahvan ottelun Kärppien maalilla.
Kuva © Saana Hakala
Kärpät saapui torstaina Vaasaan taistelemaan pisteistä Sportia vastaan. Ottelun avauserä oli Sportilta hyvä, mutta Kärpät meni toisessa erässä tasoihin ja ohi. Kolmas erä oli tasainen ja Sport taisteli loppuun asti. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hyvin ja pitivät maalimäärän suhteellisen matalana. Ottelu päättyi Kärppien 3−1-voittoon.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi kiekkoa avauserän alkuminuuteilla. Kärppien vahvan alun jälkeen peli tasaantui ja Sport pääsi otteluun mukaan. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Sport teki ottelun avausmaalin, kun Joel Kiviranta laukoi kiekon suoraan Antti Kalaputaan syötöstä maaliin. Aleksi Ainali sijoittui tilanteessa maalin eteen peittäen Veini Vehviläisen näkökentän ja saalistaen syöttöpisteen.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena. Kärpät-hyökkääjä Ville Leskinen sai erän puolivälissä erinomaisen paikan tasoittaa ottelu, mutta kiekko osui tolppaan. Sportin maalivahti Jonathan Iilahti jatkoi peliä varmoin ottein avauserässä.

Sport sai erän loppupuolella kaksi mahdollisuutta pelata ylivoimalla, mutta Kärppien alivoima hoiti molemmat tilanteet erinomaisesti. Tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen 1−0.

Kärpät nousi toisessa erässä tasoihin ja ohi

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin: Kärpät alkoi painostaa ja hallitsi siten kiekkoa. Sport otti erän kolmannen minuutin kohdalla jäähyn, kun tuomarit huomasivat väärän vaihdon. Kärppien ylivoima tuotti heti tulosta, kun Teemu Kivihalme laukoi kovan laukauksen Iilahtea kohti ja Saku Mäenalanen ohjasi kiekon maaliin. Shaun Heshka teki maalin toisen syöttöpisteen.

Kärpät jatkoi maalin jälkeen pelin hallintaa, ja Sport jäi pahasti jyrän alle. Michael Parks otti hetkeä myöhemmin jäähyn kampituksesta ja Kärpät pääsi jälleen ylivoimalle. Kärppien ylivoima onnistui taas, kun Mikael Ruohomaa laittoi kiekon maaliin. Maali oli Ruohomaalle kauden 12.

Kärpät hallitsi toista erää alusta loppuun, ja Sportilla oli ainoastaan pari hyvää maalipaikkaa erän aikana. Kärpät laukoi yhteensä 17 kertaa maalia kohti, Sport puolestaan kymmenen kertaa. Tilanne oli kahden erän jälkeen Kärpille 2−1.

Sportin taistelu ei riittänyt

Kärpät aloitti päätöserän vahvasti ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3−1, kun Julius Junttila ohjasi Ruohomaan syötön maaliin. Sport pääsi otteluun mukaan kolmannessa erässä ja taisteli sinnikkäästi. Iilahti piti Sportin mukana pelissä, ja Vehviläinen puolestaan jatkoi vahvaa pelaamistaan Kärppien maalilla. 

Ottelu oli erittäin fyysinen, ja taklauksia nähtiin myös kolmannessa erässä. Varsinkin Sport-hyökkääjä Tommi Tikka pelasi erittäin fyysisen pelin. Sport ei saanut enää kiekkoa Vehviläisen ohi, vaikka Markus Nenonen oli kuitenkin lähellä saada kiekon maaliin ottelun loppuhetkillä. Kova rannelaukaus osui tolppaan.

− Kyllä oli taas kova peli. Ensimmäisen erän Sport oli paljon parempi ja olisi voinut johtaa 3−0. Vehviläinen onneksi oli mies paikallaan. Olemme pelanneet aikaisemminkin hyviä kakkoseriä. Tuntuu, että on jotenkin luonnollista se peli, siinä saatin sitten otetta, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kertoi pelin kulusta.

Kärppien ylivoimapeli oli ottelussa sataprosenttista: kaksi ylivoimamahdollisuutta ja kaksi maalia. Sportin ylivoimapeli ei sujunut yhtä hyvin, neljä yritystä ilman maalia. Kärpät voitti ottelun täydellisen erikoistilannepelaamisen myötä.

− Yksittäisen jääkiekkopelin voit voittaa ja hävitä monella tavalla. Joskus se erikoistilannepelaaminen ja oma ylivoima onnistuu olemaan tehokas, ja tällä kertaa olimme ylivoimalla tehokkaita. Kolmas erä oli sitten tasaista taistelua, ja Sport oli vaarallinen loppuun asti, Manner kommentoi.

− Olen pelin kulusta "Mamban" kanssa täysin samaa mieltä. Ensimmäinen erä meille, ja jos Kärpillä on luonnollista toisen erän pelaaminen, niin meille se on luonnotonta. Se kyllä näkyi tuossa. Kolmas erä tasaista. Viisi vastaan viisi -peli 1−1 ja erikoistilanteet -2. Siinä lyhykäisyydessään. Näin siinä kävi, Sport-päävalmentaja Tomek Valtonen kommentoi pelin kulkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle