Jukurit vei voiton Vaasasta - vierasjoukkueelta erinomaista ylivoimapelaamista

LIIGA / Raportti
Sami Rajaniemi pelasi vahvan ottelun.
Kuva © Timo Savela
Sport ja Jukurit pelasivat torstaina tasaisen kamppailun Vaasassa. Jukurit aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ja johti kamppailua numeroin 1−0 avauserän jälkeen. Jukurit otti avauserän jälkeen ottelun haltuunsa ja voitti lopulta numeroin 5−1. Jukureiden erikoistilannepelaaminen oli ottelussa erinomaista.

Ensimmäinen erän alku oli joukkueilta tasainen mutta varovainen, ja molemmat joukkueet hakivat alussa pelituntumaa. Molemmat joukkueet saivat pari maalipaikkaa, mutta joukkueiden maalivahdit kestivät.

Erän puolivälissä Jukurit aloitti maalinteon iskemällä ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla. Turo Asplund laukoi kiekon tarkasti maalin yläkulmaan, syöttäjinä Teemu Suhonen ja Jesper Piitulainen.

Molemmat joukkueet saivat ensimmäisessä erässä yhden jäähyn. Peli oli erän puolivälin jälkeen fyysistä, ja erässä nähtiin pari kovaa taklausta. Tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen vierasjoukkueelle 1−0. Sportilla oli kahdeksan laukausta maalia kohti, Jukureilla viisi.

Jukurit jatkoi maalintekoa toisessa erässä

Toinen erä lähti liikkeelle astetta vauhdikkaammin kuin ensimmäinen erä. Peli jatkui tasaisena toisessa erässä, ja molemmat joukkueet yrittivät saada otteen pelistä taklausten myötä.

Ottelun puolivälissä Jukurit teki ottelun toisen maalinsa ylivoimalla, kun Zach Budish löi kiekon maaliin. Syöttäjinä Piitulainen ja Asplund, jotka molemmat saalistivat illan toisen tehopisteensä.

Jukurit sai maalin myötä otteen pelistä, mutta lisää maaleja ei syntynyt toisessa erässä. Sportin paras maalipaikka tuli, kun Aleksi Ainali sai tilaa maalin edessä, mutta hyökkääjän laukaus meni suoraan Sami Rajaniemen syliin.

Sport sai toisessa erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta ei saanut peliään kuntoon tälläkään kertaa. Tilanne oli kahden erän jälkeen Jukureille 2−0. Jukureiden Rajaniemellä oli 18 torjuntaa, Sportin Mika Järvisellä puolestaan 15.

Jukurit hallitsi kolmannen erän

Jukurit hallitsi pelin kolmannessa erässä, mutta viiden minuutin pelin jälkeen Sport kuitenkin iski avausmaalinsa, kun Filip Riska laukoi kiekon maaliin veljensä Erik Riskan esityöstä. Vajaa 20 sekuntia myöhemmin Jukurit teki maalin, kun Teemu Tallberg laittoi kiekon maalia kohti eikä Järvinen ei saanut kiekkoa kiinni.

Jukureiden ylivoima toimi jälleen ajassa 47.31, kun mikkeliläisillä oli kahden miehen ylivoima: Suhonen laukoi 4−1-maalin Miika Roineen syötöstä. 

Sport otti maalivahdin pois, kun peliaikaa oli jäljellä vajaa seitsemän minuuttia. Sport rakensi pari hyvää paikkaa, mutta Tallberg sai kiekon puolustuspäässä ja viimeisteli illan toisen maalinsa tyhjään maaliin.

Sportin Joel Kiviranta sai ottelun lopussa vielä kokeilla rangaistuslaukausta, mutta Rajaniemi kesti. Kohtaaminen päättyi Jukureiden 5−1-voittoon.

Jukureilta erinomaista erikoistilannepelaamista 

Jukurit viimeisteli yhteensä kolme maalia ylivoimalla ja piti Sportin ylivoiman kurissa. Sportilla oli kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta Rajaniemi ja alivoimaketjut pitivät maalinsa tyhjänä erikoistilanteissa. 

Sportille tuomittiin ottelussa yhteensä kymmenen rangaistusminuuttia, Jukureille puolestaan kuusi rangaistusminuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle