Ilves katkaisi Sportin voitokkaat kotiottelut

LIIGA / Raportti
Ilves nappasi kauden toisen vierasvoittonsa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ilves esiintyi toisella visiitillä Vaasassa kuin uudestisyntyneenä. Tamperelaisvieraiden lukuisista rangaistuksista huolimatta Sport ei juurikaan päässyt kamppailussa niskan päälle, ja Ilves nappasi täydet pisteet mukaansa puhtaalla voitolla.

Ilves painoi päälle alusta saakka, eikä Sport saanut ensimmäisessä kahdessa erässä juurikaan pitkäaikaisia hyökkäyksiä. Voittomaalista vastasi Juho Liuksiala, joka kuittasi kauden avausmaalinsa Teemu Lepauksen erinomaisesta syötöstä maalin takaa.

Toisessa erässä Ilves sortui rikkomaan useaan kertaan, mutta Sportin ylivoima oli tavallista enemmän kohmeessa. Syöttelukuviot kyllä pyörivät, mutta laukaukset jäivät vähäisiksi, eikä montaa kertaa laukaukset päätyneet maalivahdin alueelle saakka.

Myös toinen Ilves-hyökkääjä onnistui avaamaan maalitilinsä. Ville Meskanen nousi hyvin hyökkäysalueelle, ja laukaus livahti millin tarkasti ohi Mika Järvisen.

− Joukkue pelasi todella hyvin yhteen tänään. Rangaistuksia tuli kyllä paljon, mutta täytyy sanoa että hyvä päivä kokonaisuudessaan, kommentoi Ilves-valmentaja Karri Kivi ottelun päätyttyä.

Viimeiseen erään Sport nosti tasoaan huomattavasti. Järviselle kertyi vain yksi torjunta, ja kauden ensimmäisen nollapelinsä saanut Markus Ruusu torjui kolmannessa erässä 17 kertaa, ja koko ottelussa koppeja kertyi 27.

− Tasainen kamppailu oli. Pelasimme kokonaisuudessaan hyvin, vaikka jäähyjä tulikin paljon. Hyvin tarttui kiekko käsiin tänään. Mikäs siinä, kun se on mun työtä. Jätkät hoitaa muut hommat edessä, Ruusu tuumi.

Vajaa neljä minuuttia kuudella kenttäpelaajalla taistellut Sport ei päässyt kunnolla irtokiekkoihin käsiksi, ja useat laukaukset viivan tuntumasta jäivät piippuun. Sport hävisi edellisen kerran Kuparisaaressa avausottelussa Lukkoa vastaan, ja Ilves nappasi kauden toisen vierasvoittonsa.

Kumpikin joukkue ottelee seuraavan kerran keskiviikkona, kun Ilves isännöitsee Jukureita ja Sport vierailee Lappeenrannan Kisapuistossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle