Larmin ja Paukun otteet riittivät menestyksen jatkoon

LIIGA / Raportti
HPK nousi runkosarjassa neljänneksi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
HPK jatkoi menestyksekkäitä vierailujaan Kuparisaaressa. Liiga-debytantti Jesse Paukku kantoi vastuun maalinteosta ja Emil Larmi maalinsuulla toimi viimeisenä lukkona maukkaaseen 2-1-voittoon.

Jesse Paukku kunnostautui maalinteossa jo ensimmäisessä erässä, kun nopean ja komean hyökkäyskuvion päätteeksi Jokipoikien lainahyökkääjä siirsi kiekon ohi voimattoman Rasmus Rinteen. Toisessa erässä sama pelaaja ohjasi Jaakko Turtiaisen viivalaukauksen verkon perukoille.

− Hyvä lähtö meiltä. Vahvasti pelissä kiinni ekassa erässä, toinen vähän tasaisempi ja samoin kolmas. Vastustajalla on ollut tiukempi aikataulu, mikä vähän auttoi meitä, HPK-valmentaja Antti Pennanen analysoi.

Tasaväkisen flegmaattista ottelua piristivät Joonas Vihkon ja Otto Paajasen läpiajot. Larmi sai kuitenkin hanskakättään Sport-laiturin laukauksen tielle, eikä Paajasenkaan suoritus tuottanut tulosta.

Sport-maalivahti pelasi hyvän ottelun joukkueelleen 30 torjunnalla, eikä voinut mitään HPK:n osumille. Larmi ei juurikaan joutunut läpiajon jälkeen kovalle koettelulle. Ainoastaan loppuminuuttien painostus tarvitsi hyviä torjuntoja, ja ainoa takaiskukin nähtiin saman painostuksen aikana.

− Komppaan Anttia, kolmanteen erään päästiin vähän omalle tasolle, Rinne pelasi fantastisen pelin, ja piti meitä pelissä mukana. Vastustaja oli parempi, Tomek Valtonen harmitteli.

Kun päätöserää oli tasan neljännes jäljellä, Sport vaihtoi Rinteen kuudenteen kenttäpelaajaan. Ari Gröndahl, joka jakeli ottelussa hyviä passeja, löysi Markus Nenosen ja maalitykki löysi Larmilta kiekon mentävän raon. Pennanen reagoi kavennukseen aikalisällä, joka sai rauhoitettua hämeenlinnalaisvieraita.

Valtonen käytti myös aikalisänsä, ja Sport painosti ahkerasti, mutta vaasalaisisännät heräsivät otteluun liian myöhään. Paukulla oli tilaisuus kruunata hattutemppu tyhjään maaliin, mutta Sport-puolustus esti yritykset.

− Paukun jatko joukkueessa ei ole minun päätettävissäni, mutta toi paljon hyvää joukkueeseen ja plussana kaksi maalia. Kiitos Jokipojille lainasta, Pennanen kommentoi.

Larmi oli jälleen joukkueensa näkyvimpiä pelaajia, vaikka joukkue helpotti tänään paljon maalivahtinsa työskentelyä, eikä torjuntoja kertynyt kolmattakaan kymmentä. 

− Maskia oli sen verran, ettei päässyt syöttöä näkemään. Hetkeksi kun se kiekko karkaa, niin sen usein löytää sieltä maalista.

Humoristisin tilanne oli Larmin karvaustilanne laidassa Tuomas Vänttistä vastaan.

− Jos mynnähtää tällä pelipaikalla, niin voidaan tehdä diiliä toisinpäin, nuori veskari nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo