HIFK oli lähellä hukata jälleen johtonsa − Petrell johdatti joukkueensa voittoon

LIIGA / Raportti
Lennart Petrellin toinen maali oli varsin näyttävä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lauantai-illan kunniaksi Sport ja HIFK ottivat yhteen Vaasassa. Ottelusta muodostui varsin tasainen mittelö, jossa myös fyysisyys nosti hieman päätään. HIFK otti lopulta voiton lukemin 4−2.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin heti ensimmäisessä erässä, kun Sportin luukkuvahtina toiminut Mika Järvinen sai kiekon kasvoihinsa vaihtoaitiossa.

Ensimmäinen erä alkoi räväkästi. Molempien joukkueiden puolustusalueella oli isoja vapaita tiloja, joihon pystyi iskemään. Antti Kalapudas olikin jo heti ensiminuuteilla puolittaisessa läpiajossa. HIFK:n maalilla torjunut Kevin Lankinen kuitenkin torjui tämän yrityksen. 

Jo toisella peliminuutilla kotijoukkue meni kuitenkin 1−0-johtoon, kun Sam Povorozniouk ohjasi ilmasta Ari Gröndahlin laukauksen maaliin. HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin reagoi maaliin välittömästi ja otti aikalisän.

Aikalisä toimi, sillä HIFK:n kapteeni Lennart Petrell toi hieman onnekkaastikin vierasjoukkueen tasoihin. Maalin jälkeen HIFK pyrki ottamaan kiekkokontrollin ja rytmittämään peliä. Tässä se myös onnistui. 

Vierasjoukkue piti kiekkoa enemmän hallussa, mutta ei päässyt kiekon kanssa hyökkäysalueelle kuin muutamia kertoja. Sport puolusti omaa puolustussiniviivaansa tiivisti, joten HIFK joutui varsin usein heittämään päätykiekkoja. Näihin se kuitenkin pääsi ensimmäisenä kiinni. 

Kiekonriistoista HIFK sai paineen Sportin alueelle, ja vierasjoukkue saikin muutaman pitkän pyörityksen. Vain maalit puuttuivat. 

HIFK toisessa erässä karkuun

Toisen erän alku oli hieman vaasalaisten käsialaa. Sport pyrki painostamaan ylhäältä asti monella pelaajalla ja saikin HIFK:n avauspelaamisen ajoittain hankalaksi. Sportin oman puolustussiniviivan puolustaminen toimi myös toisen erän alussa, joten HIFK joutui rakentamaan hyökkäyksiään päätypelinsä kautta.

Sportin hyvä jakso kuitenkin tyrehtyi nopeasti. Vaasalaisjoukkue otti joukkuerangaistuksen, jonka aikana HIFK:n Erik Thorell vei vierasjoukkueen maalin johtoon. Maalin jälkeen HIFK otti jälleen ottelun komentoonsa.

Helsinkiläisjoukkue alkoi saada kiekollista pelaamistaan parempaan rytmiin, jolloin sen hyökkäyspelaaminenkin alkoi soljuta paremmin. Näin ollen HIFK pääsi hyökkäysalueelle kiekon kanssa koko ajan enemmän ja enemmän.

Sport ei päässyt kovin usein keskialueen yli kiekon kanssa, ja silloin kun se pääsi, HIFK:n viisikko pakotti vaasalaisjoukkueen laukomaan kaukaa. Kotijoukkueelle ilmaantui kuitenkin etsikkoaika, kun HIFK:n Vili Sopanen otti 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta. Maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Ja kun itse ei tee, vastustaja tekee. HIFK menikin kahden maalin johtoon, kun Jarkko Malinen onnistui ohittamaan Jonathan Iilahden erän lopussa.

Kolmas erä alkoi myös vauhdikkaasti, kun Sportin Tommi Tikka pääsi huippupaikkaan, mutta ei onnistunut viimeistelemään maalia. Tilanteen jälkeen HIFK sai pitkän pyörityksen Sportin päätyyn, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti keskustaa, eikä HIFK päässyt maalipaikoille.

Tästä hetki ja Sport ei onnistunut enää estämään HIFK:n maalintekoa, kun Petrell vei ottelun toisella maalillaan helsinkiläisjoukkueen kolmen maalin johtoon.

Maalin jälkeen Sportin kiri ei meinannut onnistua, kunnes Erik Riska murtautui HIFK-puolustukselta karkuun ja toi joukkueensa kahden maalin päähän. Muutamista hyvistä maalipaikoistaan huolimatta Sport ei tämän lähemmäksi kuitenkaan päässyt ja HIFK otti voiton lukemin 4−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle