Hornankattila heräsi kylmähorroksesta - Järviselle kauden neljäs nollapeli

LIIGA / Raportti
Järvinen nousi nollapeleissä kärkikastiin.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Mika Järvisen 43 torjuntaa ja hyökkääjä Tommi Tikan maalit varmistivat vuoden ensimmäisen kotivoiton Sportille. Edellinen voitto tuli JYPistä ensimmäinen joulukuuta, jolloin Järvinen nappasi myös nollapelin.

Sport oli vaikeuksissa keskialueen ylityksessä. Syöttölinjat olivat laajat, mutta kiekot löytyivät omien pelaajien jaloista tai Ässien lavoista.

Porilaisvieraiden nopeat käännöt ja painostus tuottikin paikkoja nousta johtoon, mutta Sport-maalivahti Mika Järvinen piti lukemat tasoissa. Veskareiden tilastot kertoivatkin ottelun alkuosuuden hallinnan; Järvinen torjui kiekon 16 kertaa, ja Andreas Bernard joutui torjuntatöihin vain viidesti.

− Yleisesti kova ja fyysinen peli. Kumpikin kamppaili tosissaan. Yksi laukaus jäi peittämättä ja irtokiekosta avausmaali. Meillä oli omat paikkamme muttei onnistuttu käyttämään. En tiedä huomattiinko sitä täällä, mutta me yritimme lopussa tehdä maalia, mutta siitä sitten tuli vastaisku ja maali. Senkin jälkeen yritimme maalia, Jyrki Aho kertasi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Erätauko auttoi Sportin hyökkäyspeliä, ja Bernardkin pääsi kunnolla torjumaan kiekkoja. Kotkapaitojen jano avausmaalista kasvoi, ja pyöritys näytti lupaavalta. Tommi Tikka lopulta onnistui avopaikasta ohittamaan voimattoman italialaisveskarin.

Ässien hyökkäyksen jatkoivat toimivuutta takaiskun jälkeen, joka sai lisäpotkua Sportin möhliessä vaihdon kanssa. Kotijoukkueen onneksi patanuttujen ylivoimaprosentti on Liigan tilaston häntäpäässä, eikä erikoistilannepelaaminen saanut tänään parannusta.

Kasitien eteläiset vieraat jatkoivat avauserän tahtia, mutta Sport-puolustus ei antanut periksi. Joel Kivirannan hyvästä jakelusta Tikka käytti tilaisuuden hyväkseen, ja nosti itsensä jalustalle Järvisen seuraksi.

− Hyvä voittaa kotona. Tästähän voisi tulla tapakin. Siitä on jo aikaa kun ollaan viimeksi voitettu. Komppaan jykää, kova peli, Järvinen loistava, Tikka myös, ja Markus Nordlund täytyy myös nostaa esiin. Häneltä varmaan kauden paras peli, Tomek Valtonen analysoi ja kertoi kotivoiton helpotuksesta.

− Jos se fiilis on sellainen että kiva lähteä vieraisiin kun voidaan jopa voittaa, niin se on väärin. Yleisö oli iso apu, ja hallissa oli positiivinen ilmapiiri.

Nuori hyökkääjä oli myös tyytyväinen panokseensa, samalla huojentunut voitosta ja maaleista.

− Voitto on tosi suuri helpotus. Viime aikoina minä ja koko joukkue ollaan hyvin pelattu, mutta tulosta ei ole juurikaan tullut. Omalla kohdallani olen päässyt hyvin pelaamaan, ja on tullut sellainen olo, että pian pitäisi alkaa soimaan, Tikka avarti.

43 torjuntaa ottanut Järvinen oli joukkueen otteisiin tyytyväinen.

− Onnikin potkaisi tänään. Me puolustettiin tänään hyvin. Puolustus on kokonaisuudessaan toiminut myös viime aikoina, muutamia virheitä lukuunottamatta. Ei päässyt kaveri monesti pahoille paikoille.

Sport ja Ässät jatkavat taistoaan huomenna Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo