SaiPan rauhallisuus liikaa vajaamiehiselle KooKoolle

LIIGA / Raportti
Joni Nikko iski SaiPan kaksi ensimmäistä maalia.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Loukkaantumisista kärsivä Kouvolan KooKoo matkasi Lappeenrannan Kisapuistoon SaiPan vieraaksi vain kolmen ketjun voimin. KooKoo taisteli urhoollisesti, mutta SaiPa pelasi rauhallisesti ja oli lopulta ottelussa parempi lukemin 4−0.

Avauserässä molemmissa joukkueissa oli havaittavissa Kaakon derbyn tuoma ylimääräinen tunnelataus. KooKoo lähti otteluun vain kolmella ketjulla, mutta oli läpi pelin nälkäinen ja taisteli hyvin.

Molemmat joukkueet keskittyivät ensimmäisessä erässä kuitenkin maalien tekemisen sijaan lähinnä fyysiseen peliin ja paikkailemaan kiekon kanssa tekemiään virheitä. Kummankin jäähytilit korkattiin koukkaamisjäähyillä, mutta ylivoimat eivät tuoneet avauserässä toivottua tulosta. KooKoon maalilla Juha Järvenpää sai avauserässä lyöntilaukauksesta kiekon maskiinsa, mutta selvisi tilanteesta pienellä ravistelulla.

− Ensimmäisessä erässä epäonnistuttiin siinä, että ei saatu paljon katkoja. Oli varmaan yksi liigan nopeimpia eriä, mitä tänä vuonna pelattiin, analysoi KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

SaiPan kolmosketjun laidassa pelaavalle Joni Nikolle siunaantui avauserässä avopaikka, kun vaasalaislähtöinen hyökkääjä pääsi lataamaan b-pisteiden välistä kohti lähes tyhjänä ammottavaa KooKoo-rysää. Nikon laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin.

Tempo säilyi toiseen erään

Toiseen erään pelin tahti säilyi nopeana ja syötöt alkoivat napsua avauserää paremmin kohteisiinsa. Niin koti- kuin vierasjoukkuekin sai muutamia hyviä pyörityksiä aikaan hyökkäysalueella. Kauden viimeisen Kaakon derbyn avausmaalista vastasi SaiPan Nikko, joka oli unohtunut KooKoo-maalin takatolpalle. Kultakypärä Topi Nättisen millintarkka syöttö löysi Nikon lavan ja Nikko pääsi nostamaan kiekon maalin kattoon ohi voimattoman Järvenpään.

Toinen erä oli avauserän tapaan tasaista ja fyysistä vääntöä, eikä kumpikaan joukkue saanut erässä selvää hallintaa itselleen. KooKoon maalilla Järvenpäälle kertyi kuusi torjuntaa, virkaveli Frans Tuohimaa joutui ahkeroimaan tuplasti enemmä kerryttäen toiseen erään 12 torjuntaa.

− Toisessa erässä vähän ajatus karkasi, kun saatiin yksi maali. Ei me millään paikoille tässä pelissä juhlittu missään vaiheessa, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Tero Lehterä.

SaiPan rauhallisuus kantoi ottelun loppuun asti

KooKoo oli saada kavennusmaalin aikaan heti kolmannen erän alkuun, mutta Mikko Virtanen ei onnistunut lyömään kiekkoa b-pisteeltä puolityhjänä ammottavaan SaiPa-maaliin. Kolmannen erän avausviisiminuuttisella kotijoukkueen Nikko oli jälleen mailoineen oikeassa paikassa, ja hyökkääjä pääsi iskemään illan toisen maalinsa jälleen lähietäisyydeltä.

Läpi ottelun hienoja nousuja esittänyt KooKoon kultakypärä Malte Strömwall pääsi päätöserän avauspuolikkaalla läpiajoon, mutta kotijoukkueen maalilla Tuohimaa venytti kilpensä kiekon tielle.

JYPistä vastikään SaiPaan siirtynyt hyökkääjä Arttu Likola pääsi väläyttelemään rannelaukaustaan uudelle kotiyleisölleen. Kauden ensimmäinen liigamaali syntyi b-pisteen kaarelta, mistä hyökkääjä iski kiekon yläpeltiin ohi Järvenpään. Tilanteessa KooKoo-maalivahdin rooliksi jäikin lähinnä katsella vesipullonsa ilmalentoa.

Strömwall pääsi erän avauspuolikkaalla vielä toistamiseen nokikkain Tuohimaan kanssa, mutta historia toisti itseään Tuohimaan napatessa kylmänviileän torjunnan. Hyökkäyksen päätteeksi Strömwall liukui kovalla vauhdilla päätylautoihin, ja jättikin lopulta ottelun kesken erän puolivälissä.

− Kolmas peli peräkkäin, kun meidän kultakypärä tippuu vielä tuosta leikistä pois. Aika kovilla kuormilla ollaan menty, kommentoi Tuokkola.

SaiPan puolustaja Urho Vaakanainen viimeisteli lukemat 4−0:aan Saku Salmisen komeasta esityöstä. SaiPan maalilla Tuohimaa nappasi kauden neljännen nollapelinsä rauhallisella työskentelyllä. Virkaveli Järvenpää torjui maalillaan myös hyvin, mutta ei voinut SaiPan maaleille mitään.

− Tänään taisteltiin urhoollisesti, mutta kyllä parempi joukkue voitti selkeästi, tiivisti Tuokkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle