KooKoon kaakon kuninkuus kesti päivän, SaiPa heräsi uuteen kauteen

LIIGA / Raportti
KooKoon fanit lauloivat Kymenlaakson Kouvolaa, keltamustat tietävänsä voittavansa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa onnistui huuhtomaan kauden kehnon avauksen maun suustaan kellistämällä KooKoon kotonaan 3–1.

Lappeenrannan Kisapuistossa päästiin kesän, CHL:n ja harjoitusotteluiden jälkeen nauttimaan kuumista tunteista, kun KooKoo saapui tanssittamaan keltamustia näiden kotiavauksessa. Edellisenä iltana kouvolalaiset olivat vetäneet kotonaan pidemmän korren lukemin 3–2, mutta nyt oli SaiPan vuoro maistella kolmen pisteen voittoa osumin 3–1.

– Keskusteltiin eilen pelin jälkeen ja jokainen pelaaja sai henkilökohtaisesti miettiä mitä eilen teki hyvin ja mitä huonosti, avasi SaiPan illan kolmannesta osumasta vastannut Mikael Kuronen.

– Tiesimme, ettemme saaneet eilen hyvää alkua, joten meidän piti onnistua siinä tänään, tehot 1+1 latonut Brett Carson taustoitti.

Surkeiden avauserien kanssa kamppaillut SaiPa kaipasi ennen kaikkea lentävää lähtöä ja sen joukkue saikin. KooKoo hiillosti ensi minuuteilla SaiPaa, mutta kun Kai Kantola joutui jäähylle koukattuaan Jere Sneckiä, erä kääntyi isännille. Ensimmäinen maali nähtiin lopulta neljällä neljää vastaan, kun Kantola ja Per Savilahti-Nagander olivat painineet kahden minuutin arvoisesti.

[Curtis] Hamilton rakensi peliä hyvin ja järjesti kiekon minulle, Carson kuvaili hetken mietinnän jälkeen.

– Näin "Massin" [Matti Järvisen] tulevan esiin, syötin ja hän sai hyvän laukauksen maalille. Hamilton oli verkolla ja sai irtokiekon sisään.

Tilannetta ei KooKoon kannalta helpottanut puolustaja Ossi-Petteri Grönholmin loukkaantuminen erän puolivälissä.

Erikoistilanteesta toiseen

Toisessa erässä ei juuri päästy ottamaan miehestä mittaa normaaleissa olosuhteissa. Perjantaina SaiPan jäähyistä rokottanut KooKoo pääsi kokeilemaan tasoitusta kolmesti ylivoimalla, mutta SaiPa onnistui pitämään maalinsa puhtaana Jussi Markkasen johdolla.

– Jouduimme toisessa erässä vaikeuksiin rangaistusten kanssa, mutta Jussi piti meidät pystyssä, Carson kehui.

Yhtä lailla SaiPa koetteli onneaan niin viidellä neljää kuin neljällä kolmea vastaan, mutta seuraavaa, voittomaaliksi jäävää osumaa saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti.

– Toinen maali oli meille hyvin tärkeä, sillä KooKoo painosti todella kovaa, Carson painotti.

– Olin onnekas, sain keskeltä nätin syötön [Kalle] Maalahdelta. Ammuin vain ja se meni sisään. Ja se kolmas maali, Kuronen teki niin kovasti töitä, katkaisi ja käänsi pelin ja se meni sisään. Kaikki kolme maalia tulivat kovan työn tuloksena.

Kehuja saanut Markkanen piti maalinsa puhtaana kirjaimellisesti viimeiselle sekunnille. Pelikellossa oli lopulta aikaa vain 0,7 sekuntia, kun Mikko Lehtosen tarkka veto ohitti kokeneen maalivahdin. Laihan lohdun saattelemana KooKoo palaa kotiin harjoittelemaan ennen perjantain matkaa Turkuun. SaiPa kohtaa vuorostaan tiistaina hallitsevan mestarin Tapparan.

Kaakon kuninkuudesta joukkueet taistelevat seuraavan kerran lokakuun lopulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo