SaiPan tappioputki katkesi sitkeän taistelun jälkeen

LIIGA / Raportti
John McFarland oli yksi SaiPan onnistujista.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa katkaisi neljän ottelun pituisen tappioputkensa Jukureiden kustannuksella. Tasaisen ottelun ratkaisumaali nähtiin kolmannen erän lopulla.

SaiPa ja Jukurit kohtasivat ensimmäistä kertaa Liigassa. SaiPa vei lopulta tasaisen ottelun maalein 3−2.

Ottelu lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja tuomarit passittivat pelaajia jäähypenkille molemmista joukkueista heti ottelun alussa.

Jukurit aloitti maalinteon molempien joukkueiden pelatessa vajaalla miehityksellä. Turo Asplund sai kunnian viimeistellä ottelun avausosuman tehokkaalla laukauksella. Tehokkaalla pelituulella ollut Asplund teki myös joukkueen toisen osuman toisen erän lopussa.

SaiPa-luotsi Ari Santanen oli helpottunut ottelun jälkeen.

− Jukurit on todella hyvä joukkue ja meillä oli tarkoitus päästä karvaamaan kiekkoa jo vastustajan puolustusalueelta. Jukurit kiekotteli ahneesti meidän karvaajat ulos ottelun alussa ja jouduimme vaihtamaan suunnitelmaa. Ottelun edetessä saimme keskialuetta paremmin haltuun ja kolmannessa erässä pystyimme katkaisemaan hyvin vastustajan hyökkäykseen lähdöt, Santanen analysoi.

Jukureille siunaantui ottelun alussa paljon paikkoja maalintekoon aivan maalin edestä. Hyviin tekopaikkoihin oli monesti syynä SaiPan puolustajien tekemät virheet kiekon kanssa.

Myös Jukureiden puolustus nukahteli ottelun aikana. Kotijoukkueen Matti Järviselle tuli peräti kaksi avopaikkaa peräkkäin, eikä kultakypärä enempää paikkoja tarvinnut. Ottelun alussa hieman pinteessä ollut SaiPa antoi näytön vaarallisuudestaan hyökkäyspäässä tasoitusosumallaan.

Joukkueiden pelaamiseen tuli lisää malttia ottelun vanhetessa. Molemmat joukkueet ajoivat tasaisesti vastustajan maalille ja maalivahdit saivat venyä näyttäviin torjuntoihin.

Per Savilahti-Nagander näytti kolmannessa erässä laukomisen mallia, kun puolustaja tälläsi ottelun ratkaisuosuman Jukureiden maalia vartioineen Sami Rajaniemen selän taakse.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva oli tyytyväinen joukkueensa illan esitykseen.

− Illan ottelu oli meiltä todella hyvä, mutta harmittaa tietenkin, että se päättyi nyt tällä tavalla. Tällä kertaa kotijoukkue oli lopulta parempi. Hyvää oli myös se, että pääsimme ennen kauden puoliväliä kohtaamaan SaiPan, oli Dufvan kommentit illan esityksestä.

Rangaistuksia ja väärinkäsityksiä

SaiPa koki takaiskun toisen erä alkupuolella, kun Lasse Lappalaisen saamaa jäähyä kritisoinut Järvinen passitettiin 10 minuutin istunnolle epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tappioputkessa tuskaileva joukkue tarvitsee kultaista kypärää kantavaa syöttöpisteautomaattia kentälle jäähyaition sijaan.

Järvinen oli lähellä saada välittömästi uuden rangaistuksen, kun ykkösketjun keskushyökkääjä kolasi Jukureiden Janne Kumpulaisen vaarallisen näköisesti laitaan. Tuomarit pitivät kuitenkin tilanteessa pillit hiljaisina.

Kotijoukkueen John McFarland oli myös jo menossa jäähylle sen jälkeen, kun hyökkääjä oli ajanut kovaotteisesti Jukureiden maalille. Tuomari osoitti tilanteessa kuitenkin aloitusta pois Jukureiden puolustusalueelta jäähyn sijaan ja McFarland luisteli pois jäähyaition ovelta.

McFarland kiitti saamastaan mahdollisuudesta hetken kuluttua viimeistelemällä SaiPan toisen osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo