SaiPalle voitto - asema ei parantunut

LIIGA / Raportti
Curtis Hamilton katkaisi viiden ottelun pisteettömän putkensa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa ja HPK aloittivat Lappeenrannassa oman tuplapelien viikonloppunsa. SaiPa katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, mutta sen piste-ero pudotuspeliviivaan ei kaventunut muidenkin peräpään joukkueiden kerätessä voittoja perjantaina.

Voittomaali syntyi kolmannen erän puolivälissä vain sekunti sen jälkeen, kun Henrik Forsberg oli vapautunut rangaistusaitiosta. Tero Koskiranta nosti paluukiekon jäässä maanneen Emil Larmin yli maaliin. Voitto irtosi lopulta kahden maalin erolla, kun Matti Järvinen kaunisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Ottelussa riitti vauhtia varsin hyvin alusta alkaen, eikä peli mennyt liialliseksi kyttäilyksi. Avauserän lopulla tehtiin kaksi maalia, kun ensin Petteri Nikkilä vei vieraat johtoon ja tasan puolitoista minuuttia myöhemmin Curtis Hamilton toi irtokiekosta kotijoukkueen tasoihin. Tilannetta oli rakentamassa Antton Mönkäre, joka pelasi ensimmäisen liigaottelunsa. Hänet nostettiin kokoonpanoon viime hetkellä Ville Kohon sairastuttua.

− Tietysti harmitti, että Ville ei pystynyt pelaamaan, mutta Antton teki mitä pitikin tehdä. Hän antoi hienon jättösyötön, josta tulleen laukauksen pääsin laittamaan sisään. Maalista täytyy antaa kiitos hänelle, Hamilton kehui tuoretta ketjukaveriaan.

Toisessa erässä HPK:n Emil Larmille merkittiin kuusi torjuntaa ja virkaveli Jussi Markkaselle kymmenen. Parhaat paikat siunaantuivat silti SaiPalle, mutta tilanteissa lauottiin ohi maalin. Hamilton sai syötön Valtteri Virkkuselta ylivoimahyökkäyksessä ja Kim Strömberg pääsi läpiajoon Mikael Kurosen syötöstä.

− Siinä oli hieno syöttö Valdolta. Olisi tietysti ollut mukavaa tehdä maali siitäkin, mutta ei sillä ole väliä nyt kun voitimme, Hamilton kommentoi.

Kolmas erä tarjosi alkupuoliskolla molemmille ylivoimaa. HPK ei onnistunut käyttämään omaansa, eikä SaiPakaan virallisesti maalin synnyttyä heti rangaistuksen päätyttyä.

Maalipaikkojen liioittelua?

SaiPan päävalmentaja Ari Santanen kehui oman joukkueensa esitystä, eikä syyttä:

− Pelasimme suhteellisen ehjän 60-minuuttisen. HPK on hyvä joukkue suunnanmuutospelissä, ja tänään pystyttiin vastaamaan siihen hyvin. Olisimme voineet tehdä useammankin maalin.

Myös Santanen antoi kehuja liigadebytantti Mönkäreelle.

− Todella pikahälytyksellä hän tuli meidän mukaan, kun oli menossa A:n harjoituksiin. Ehkä hyväkin niin, ettei ehtinyt jännittää. Hän pelasi hyvän pelin.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen hyökkäyspeliin, mutta puolustuspelaamiseen jäi parantamisen varaa.

− Meillä oli parikymmentä maalipaikkaa, mutta Markkanen oli loistava. Olen pettynyt siihen, miten SaiPa pääsi ylivoimahyökkäyksiin.

Pennaselta kysyttiin myös, tarjosiko illan ottelu erityisiä jännitteitä lauantain kohtaamiseen. Pennasen mukaan sellaista ei tapahtunut. Yleisön joukossa suurimmat kohahdukset nähtiin, kun tuore HPK-puolustaja Shane O'Brien taklasi Hamiltonia hyökkäyspäässä kolmannessa erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo