Suoranta selätti SaiPan − Ässät nousi sarjataulukon kuudenneksi

LIIGA / Raportti
Kultakypärä Suoranta oli porilaisten sankari.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kotijoukkue SaiPa oli vähällä yllättää ottelua suvereenisti hallinneen Ässät, mutta lopulta patapaitojen sinnikkyys palkittiin. Ässien kultakypärä Simon Suoranta iski porilaisten molemmat maalit ja varmisti joukkueen nousun kuuden parhaan joukkoon.

Jääkiekko on maalintekopeli. Vierasjoukkue Ässät hallitsi ottelua SaiPaa vastaan ylivoimaisesti, mutta oli tappiolla vielä viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. SaiPa-maalilla Frans Tuohimaa piti 39 torjunnallaan joukkuettaan pystyssä. Virkaveli Andreas Bernard torjui ässämaalilla vain yhdeksän kertaa.

Peli oli alusta loppuun Ässien hallintaa vajaamiehisen SaiPan keskittyessä puolustamiseen. Kotijoukkue onnistui taistelussaan eikä päästänyt porilaisia hyville maalipaikoille.

Toisessa erässä Ässät haaskasi kahden miehen ylivoiman ja päästi seuraavalla ylivoimalla kotijoukkueen johtoon. Maksim Matushkin menetti siniviivalla kiekon, ja läpiajoon päässyt Tomi Leivo hyödynsi tilaisuuden tylysti.

Tappioasema yllätti Ässät, ja SaiPa oli lähellä lisätä johtoaan toisen erän lopulla, mutta vierasjoukkue kesti.

Takaa-ajo tuotti lopulta tulosta

Kolmanteen erään Ässät tuli jopa alistuneen oloisena. Pikku hiljaa patapaidat kuitenkin hyödynsivät SaiPan vetäytymisen. Kultakypärä Simon Suoranta oli terävänä maalin edessä ja iski tasoituksen, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia.

Ässät sai onnistumisesta lisää energiaa, mutta varsinaisella peliajalla ei nähty enempää maaleja. Jatkoajalla porilaisten Tommi Paakkolanvaara pääsi avopaikkaan, mutta Tuohimaa venyi yhteen monista tärkeistä torjunnoistaan.

Hetkeä myöhemmin Ässien ykköstähti Suoranta taisteli SaiPa-maalin takana kiekon itselleen ja ohitti Tuohimaan toistamiseen.

Voitolla Ässät nousi ohi Pelicansin kuudenneksi. SaiPa pysyy Liigan hännillä. Ässät jatkaa Itä-Suomen vieraskiertuettaan torstaina Kouvolassa. SaiPa kohtaa lauantaina KalPan Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo