Pelicansilla tappiosta huolimatta vahva syksy - "Yleisesti ottaen tuntuu tosi hyvältä"

Pelicansin ykkösketju oli perjantaina jälleen juonikkaassa iskussa. (Arkistokuva)
Lahden Pelicans taipui perjantaina kotijäällään syksyn ensimmäiseen tappioon ulkomaalaisjoukkuetta vastaan. Ruotsalainen Växjö Lakers oli potkun verran parempi vuoristoratamaisessa ottelussa voittomaalikisan jälkeen numeroin 3-2.

Viime viikolla Slovakiassa kolmen kovan taiston jälkeen Tatra Cupin voiton puhtaalla pelillä vienyt Pelicans tuli ensimmäiseen erään hurjalla temmolla luoden lukuisia huippupaikkoja. Toinen kaksikymppinen meni vierasmiehistön nimiin, kun taas päätöserässä lahtelaislauma puolestaan oli liikkeellä jälleen varsin terävällä jalalla.

− Tuntui, että aluksi me jännitettiin. Vähän oli säheltämistä, saatiin onneksi maali. Toinen erä oli aika huono, ei pysytty liikkeessä mukana ja menetettiin kiekkoja keskialueella. Omissa oli huonoja ratkaisuja ja otettiin liikaa jäähyjä, niin kaveri sai otteen siinä. Viimeinen erä voitettiin, tehtiin yksi maali ja päästiin tasoihin, se oli nousujohteinen erä, perjantaina 0+2 -tehot summannut Miro Hovinen tiivisti pelin.

Avauserässä kummatkin joukkueet iskivät kertaalleen Växjön Olli Palolan sekä Pelicansin Vili Sopasen osuessa. Toisen kaksikymppisen aikana Tuomas Kiiskinen nakutti vieraat jälleen johtoon Sebastian Revon kuitenkin nostaessa isännät tasoihin päätöserässä. Pitkäksi venyneessä voittomaalikilpailussa ainut onnistuja oli Palola.

− Jatkoajalla oli ylivoimalla tontteja, joista olisi ehkä pitänyt tehdä maali. Ei onnistunut tänään rankkareillakaan, vähän jäi harmittamaan, kelvollisen ottelun pussinokkien alakerrassa luutinut Hovinen pohti.

Kotijoukkueella jäi Lahden perjantai-illasta jäi muutaman huippupaikan tuhlaamisen vuoksi jossiteltavaa. Esimerkiksi avauserässä kapteeni Antti Erkinjuntti ja Repo sekä jatkoajalla Pasi Puistola kolisuttivat maalipuita. Myös Sopasella oli maalin lisäksi saumoja tehdä lisäosumia.

Kirvelevästä tappiosta huolimatta Hovinen näkee syksyn sujuneen positiivisissa merkeissä. Isokokoinen pakki on myös omaan tekemiseensä varsin tyytyväisen oloinen.

− Tosi hyvät fiilikset. Tuntuu, että ollaan menty paljon eteenpäin. Viime viikko oli hyvä, oltiin Slovakiassa ja saatiin olla yhdessä, se tuntui tiivistävän porukkaa, Hovinen kertoi, ja jatkoi:

− Yleisesti ottaen tuntuu tosi hyvältä. Itsestä on isot odotukset, nyt ollaan terveiden kirjoissa. Yritetään pelata tasainen ja vahva kausi.