Pelicansin kotivoittoputki jatkuu – Juvonen jälleen sankarina

LIIGA / Raportti
Janne Juvonen oli lahtelaisten paras pelaaja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Janne Juvonen oli lähes ohittamaton, kun Pelicans jatkoi perjantaina vakuuttavia otteitaan kotiottelussa Tapparaa vastaan. Tällä kertaa 2-1-voitto tuli pitkän kaavan kautta vasta voittolaukauskilpailussa. Lahtelaisten ainoa kotitappio on edelleen avauskierrokselta Sportia vastaan.

Pelicansin ja Tapparan välinen kamppailu muodostui lopulta maalivahtien näytökseksi, jossa paremmaksi osoittautui lahtelaisten Janne Juvonen. Liigan avauskierroksilla näytti siltä, että Joona Voutilainen on haastamassa Juvosen taistelussa lahtelaisten ykkösmaalivahdin paikasta. Kahdessa edellisessä pelissään Juvonen on kuitenkin näyttänyt todellisen tasonsa, siitä osoituksena viime viikon nollapeli, ja nyt erinomainen peli Tapparaa vastaan. Pelicansin kannalta hyvää lupaa se, että molemmat viime kauden finalistit ovat joutuneet taipumaan Lahdessa.

Pelicans aloitti totutun vahvasti

Pelicans on usein aloittanut kotipelinsä vahvasti kovalla karvauksella, niin myös perjantaina. Ottelu alkoi lahtelaisittain erinomaisesti, kun Pelicans pääsi heti alkuminuuteilla ylivoimalle Kristian Kuuselan jäähyn myötä. Alkukaudella Pelicansin ylivoima ei ole onnistunut toivotulla tavalla SaiPa-ottelua lukuun ottamatta, mutta tällä kertaa heti ensimmäinen ylivoimapeli onnistui. Joel Mustonen laukoi ja Aleksi Rekonen pääsi siirtämään kiekon maaliin Dominik Hrachovinan torjunnan jälkeen.

Pelicans hallitsi erän ensimmäistä puolikasta selvästi, mutta todelliset huippupaikat jäivät kuitenkin puuttumaan. Hrachovina torjui vakuuttavasti lahtelaisyritykset, mutta Tapparan hyökkäyspeli oli vaisua yhtä tolppalaukausta lukuun ottamatta. Erän lopussa Tappara sai hieman paremmin pelin juonesta paremmin kiinni, mutta Janne Juvonen selvitti tilanteet varmasti. Toisen erän puolivälissä Pelicansilla oli pari hyvää paikkaa siirtyä kahden maalin johtoon, mutta tälläkään kertaa tolppaa lähemmäksi lahtelaiset eivät päässeet. Tapparalta lähimmäksi maalintekoa pääsi Aleksi Salonen, jonka harmittomannäköinen ranneveto osui tolppaan erän puolivälissä. Kokonaisuudessaan toinen erä ei suuria hienouksia tarjonnut.

Peltola pelasti Tapparalle pisteen

Pelicans sai kolmannen erän alkuun jäähyn heti aloituksessa, kun Miska Siikosen maila osui Juhani Jasua kasvoihin. Pelicansin alivoima näytti toimivan hienosti, kunnes joukkue otti kiekollisena täysin turhan jäähyn väärästä vaihdosta. Kahden miehen ylivoimaa ei ehtinyt kulua montaa sekuntia, kun Tapparan kapteeni Jukka Peltola nousi b-pisteen kaarelle ja laukoi kiekon Janne Juvosen ohi. Pari minuuttia myöhemmin Tappara pääsi jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa oli Otso Rantakarin vuoro kokeilla maalikehikoiden kestävyyttä, laukaus yläriman kautta katsomoon.

Päätöserän viimehetket olivat kotijoukkueen hallintaa. Muutama minuutti ennen loppua Niko Mikkola taklasi Iikka Kangasniemeä selkään saaden 2+10 minuutin tuomion. Kangasniemi selvisi tilanteesta onneksi ilman vammoja, ja pystyi jatkamaan peliä. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Borna Rendulicillä oli edessään lähes tyhjä maali, mutta kroatialainen ei vieläkään onnistunut maalinteossa Lahdessa.

Hieman uneliaan jatkoajan lopuksi Mikko Lehtonen sai veivata täysin vapaasti maalin edessä aikansa, mutta Juvonen sai varusteensa lopulta väliin ja voittomaali jäi syntymättä. Voittolaukauskilpailussa Juvonen jatkoi erinomaisia otteitaan, kun hän torjui kaikki Tapparan yritykset. Tomas Zaborsky, Jukka Peltola ja ex-pelikaani Sebastian Repo saivat kaikki todeta lahtelaisveskarin torjuntataidot. Kun kotijoukkueen Borna Rendulic onnistui veivauksissaan, voitti pelikaanilauma viidennen peräkkäisen kotiottelunsa. Tappara puolestaan jatkaa heikkojen vierasotteluidensa sarjaa – ainoa vierasvoitto on edelleen avauskierrokselta Ilveksestä.

Tappara jatkaa pelejään jo huomenna Jukureita vastaan, Pelicans vastaavasti matkaa keskiviikkona Poriin Ässien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle