SaiPa selätti kaikki mahdolliset haasteet - nuorten maailmanmestari tehoili Pelicansin kumoon

LIIGA / Raportti
Lahdessa 1+1-pisteet iskenyt Joni Nikko upotti Pelicansin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa onnistui kääntämään vaikean avauserän jälkeen pelin temmon perjantaina Pelicansin vieraana Lahdessa, josta se haki Liigan kaksi pistettä voittolaukauskisan jälkeen numeroin 2−3.

Jos olivat isännät avauserässä niskan päällä armottoman kovan hyökkäämisen ja paineistamisen ansiosta, niin kaksi seuraavaa periodia ja jatkoaika olivat paljon tasaisempia. Sen tiesi myös vieraiden sankari, 1+1-pisteet iskenyt Joni Nikko.

− Tiedettiin, että Pelsu karvaa kovaa ja antaa painetta. Päästiin hyvin siitä alta pois ja oltiin nöyriä, kärsivällisiä ennen kaikkea. Pystyttiin heittämään tietyssä paikassa kiekkoa ulos ja sitä kautta turruttamaan heidän painetta.

Kovuus ja paineistus leimasi iltaa koko 65-minuuttisen. Joukkueiden vuoden toiseksi viimeisessä pelissä kovan vauhdin paremmin käsitteli lopulta vieraspoppoo.

− Oli kova taistelupeli, pitää nostaa SaiPalle hattua. Ensimmäinen erä oli hyvää, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen luonnehti.

Vieraiden ilta kokonaisuudessaan oli nousujohteinen, toisaalta Pelicanskaan ei pelillisesti varsinaisesti huonontunut vuoden 2017 viimeisessä kotiottelussaan.

Käsikirjoitus muuttui

Avauserässä Pelicans-vyöryn alle jäänyt lappeenrantalaisryhmä ei isäntien iskusta horjunut, sillä se onnistui esimerkiksi selvittämään peräti kolme alivoimaa putkeen. Lisäksi Pelicans tuskaili sitä enemmän hyökkäämisensä kanssa, mitä vanhemmaksi ottelu muuttui.

Kun SaiPa oli kotiläksynsä tehnyt hyvin, eli selvittänyt lahtelaisten pelityylin, lähti kaksi maukasta pistettä Lappeenrantaan varsin ansaitusti.

− Tiedettiin Pelsun tyyli. Niillä on hyvä jalkava porukka. Totta kai isoja pisteitä kauden päätteeksi, kun ruvetaan ynnäilemään niitä, Nikko iloitsi.

Viimeisenä lukkona SaiPan maalilla toimi Frans Tuohimaa, joka joukkueensa tavoin petrasi jatkuvasti. Kelvollisen syksyn pelannut kassari ei työntänyt päätä pensaaseen, vaikka Jesse Mankinen pääsikin tuikkaamaan hänen mokasta pikkumustan tyhjään rysään alivoimalla ensimmäisessä erässä.

− Tuohimaa on aikamoinen pelaaja SaiPalle, Matikainen kehui.

SaiPa miehittää sarjataulukossa nyt seitsemättä ja Pelicans kahdeksatta sijaa. Vieraiden voiton lisäksi myös tehoilta taisi maistua varsin hyvälle nuorten maailmanmestarin suussa.

− Kyllä maistuu. Pitkän loukkaantumisen jälkeen päässyt peliin paremmin kiinni. Nyt se rupeaa tuottamaan tulosta.

− Semityytyväinen, että ei luovutettu. Kiihkeyttä löyty kolmanteen erään, lauantaina joukkonsa Kuopioon johdattava Matikainen puolestaan summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle