Piristynyt Pelicans noudatti oppikirjaa ja juhli jälleen

SaiPa putosi toisessa erässä Pelicansin kelkasta.
Kahdessa ensimmäisessä pelissä maalitta jäänyt Pelicans on ottanut vahinkoa kaksin käsin takaisin. Tiistaina kaatui TPS kaatui 6–1 ja nyt lauantaina SaiPa 4–2.

Lahdessa pelattiin lauantaina jo kauden kolmas kotipeli, kun Pelicans otti mittaa SaiPasta. Viime kaudella lappeenrantalaiset olivat vieraita pahimmasta päästä ja veivät nimiinsä kaikki kolme kohtaamista. Tällä kertaa käsikirjoitus meni uusiksi, ja Pelicansin 4–2-voittoon sisältyi myös joukkueen kauden ensimmäinen ylivoimamaali.

Tuon ensimmäisen osuman tavoittelu ei alkanut ruusuisesti. SaiPan Eetu Koski koukki Miska Siikosta kahden minuutin arvoisesti, mutta ylivoima ei jälleen kerran tuottanut tulosta. Sen sijaan SaiPa rankaisi, kun Ben Blood lämmitteli jäähypenkkiä. Kultakypärän päähänsä saanut Curtis Hamilton viimeisteli kauden viidennen maalinsa ja jälleen maalin edestä.

Pelicans haki vimmaisesti tasoitusta. Vedot kilpistyivät hyvin torjuneeseen Jussi Markkaseen ja lopulta pitkän pyörityksen jälkeen Vili Sopasen syöttöyritys katkesi John McFarlandiin. McFarland karkasi nopealla jalalla Pelicansin päätyyn, jossa Pasi Puistola yritti turhaan suojella Janne Juvosen vartioimaa maalia kolmea keltamustaa vastaan, ja laukoi vieraat 2–0-johtoon.

− Ne pääsivät vähän varkain [johtoon], siinä tuli yksi kiekonmenetys Sopaselta hyökkäysalueella ja siitä kolme-ykkönen. Tuollainen huono, löperö maalinaluspelaaminen siinä ensimmäisessä maalissa, Pelicans-valmentaja Petri Matikainen pohti lehdistötilaisuudessa.

− Ne eivät kuitenkaan tänään tulleet sieluun asti.

Kotijoukkueelle suurempi vaihde silmään

Pelicansin kauden ensimmäinen ylivoimamaali nähtiin ensimmäisen erän lopulla. Siikonen oli saanut jälleen erikoiskohtelua SaiPalta, jolloin Jere Sneck päätyi istumaan koukkausjäähyä. Pelicansin pyörittely haki hetken uomiaan, ja Sopasen kova laukaus lurahti lopulta sisään Markkasen längistä.

− Saatiin hyvä alku, ensimmäinen erä oli hyvä. Sitten tuli muutama pikku virhe, muutama sekoilu siellä omassa päässä ja tilanne oli äkkiä se, että oltiin takaa-ajajina, päivitteli SaiPan käskyttäjä Ari Santanen.

− Mitä pidemmälle peli meni, niin kyllähän meillä paukut rupesi loppumaan. Ei pystytty laittamaan Pelicansia kunnolla ahtaalle.

Toisessa erässä lahtelaiset tulivat tasoihin ja ohi. Ylivoimia järjestänyt Siikonen oli saanut tasaviisikoin hakea rauhassa paikkansa Markkasen edestä, kun Simon Backman priorisoi eikä ehtinyt siivoamaan häntä muualle. Kun läpi ottelun väläytellyt Iikka Kangasniemi toimitti kiekon maalille, Siikonen ohjasi pelivälineen sisään.

Kauaa ei tarvinnut lahtelaisyleisön seuraavaa osumaa odottaa. Noin kahden minuutin päästä Per Savilahti-Nagander hukkasi keskialueella kiekon Kangasniemelle ja tämä polki karkuun Henri Heinon kanssa. Markkanen oli aseeton kaksikon edessä, ja Heino sai kunnian nostaa Pelicansin johtoon.

− Ei menty paniikkiin, ei ruvettu roiskimaan, ei ruvettu tekemään mitään muuta mitä ei olla opiskeltu, Matikainen kertasi.

− Vahvalla luistelulla, vahvalla kamppailupelaamisella ja erittäin hyvällä kiekollisella, yhteisellä viisikkopelaamisella tultiin ohi. Hyvä meininki!

Viimeisessä erässä isännät kaunistelivat vielä loppulukemia. Tero Koskiranta ei ehtinyt kiekkoon, vaan peliväline päätyi Hannes Björniselle. Koskiranta yritti vielä vääntää vastaan ja onnistuikin kaatamaan vastustajansa. Yksi tuomari nosti kätensä jäähyn merkiksi ja toinen ojensi omansa suoraksi, sillä heikolla tasapainollakin Björninen oli onnistunut laittamaan kiekon reppuun ja sinetöimään tulokseksi 4–2.