Pelicans otti tärkeän voiton futislukemilla - Janne Juvoselle nollapeli

LIIGA / Raportti
Janne Juvonen toimi illan ottelussa veräjänvartijana. Juvonen torjui ottelussa nollapelin.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Lahden lauantai-illassa kotijoukkue Pelicans sai vastaansa vieraita Kuopiosta. Pelicans sekä vierailijat lähtivät otteluun hieman erilaisista lähtökohdista, sillä Pelicans löytyi sarjataulukosta ennen tämän illan ottelua sijalta kuusi, kun puolestaan vierailijat ovat jämähtäneet häntäpään sijoituksille. 1-0-voitossa suurimpina tähtinä toimivat nollapelin torjunut Janne Juvonen, ja ainoan maalin iskenyt Hannes Björninen.

Ottelussa nähtiin varsin paljon vauhtia, ja joukkueet rakensivat maalintekopaikkoja molempiin kenttäpäätyihin. Kiekkokontrolli kärsikin hieman kovan vauhdin takia, sillä muutamissa tilanteissa pelaajat säntäilivät kaukalossa, eivätkä syötöt aina napsuneet kunnolla lapaan.

Pelicans hallitsi ottelua pitkälti ja vei hallitusti kiekkoa vierasjoukkueen kenttäpäätyyn, jossa se sai aikaiseksi useita vaarallisia maalintekotilanteita. KalPa-maalilla torjunut Riku Helenius sai venyä varsin monta kertaa kiekon eteen.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueella oli mahdollisuuksia tehdä enemmän maaleja kuin yksi, joka näki päivänvalonsa aivan erän loppupuolella. Maali syntyi vain minuutti ja yhdeksän sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa, joten Pelicans sai rakennettua varsinaisen pukukoppimaalin. Osuman taiteilijana toimi Hannes Björninen.

Toisessa erässä vauhti ei laantunut, vaan pikemminkin nousi hieman, mikä myös näkyi ratkaisujen laadussa. Molemmat joukkueet pääsivät vuorollaan kokeilemaan erikoistilannepelaamista, mutta erä päättyi maalittomassa tasatilanteessa. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin pelitilanteiden hallintaan, ja oli pienimuotoinen ihme, että Pelicans johti vain yhdellä maalilla.

Vierasjoukkue tuli kolmanteen erään erittäin sisuuntuneena ja sai luotua tasaisesti maalintekopaikkoa kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Pelicansin maalivahti Janne Juvonen joutui venymään useita kertoja mustan limpun eteen.

Ennen ottelun alkua aloittavaksi maalivahdiksi oli kuitenkin merkitty Joona Voutilainen, mutta Juvonen sai lopulta mahdollisuuden, jonka hän myös käytti. Hän oli ehdottomasti koko ottelun paras pelaaja, sillä hän torjui nollapelin ja otti kiekosta kaiken kaikkiaan 16 koppia. Vaikka Voutilainen onkin pelannut varsin hyvän alkukauden, Juvosen onnistuminen tuli tärkeään paikkaan.

Pelicans otti tärkeän voiton, ja pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin se kohtaa kotikaukalossaan vaikeasti kautensa aloittaneen Tapparan. Illan vierasjoukkue KalPa pelaa seuraavan kerran ensi viikon torstaina myöskin kotihallissaan, missä se saa vastaansa SaiPan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle