KalPa ei antanut armoa Pelicansin lipsahdukselle

KalPa kuittasi Pelicansin sähläämisen hyväkseen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pelicansin ja KalPan neljäs puolivälieräottelu oli vaihtelevaa kiekkoilua. Kumpikin hallitsi peliä välillä ja ylivoimilla nähtiin komeita maaleja. Isännät tuhrasivat pelin vieraille hylätyn maalin ja sen myötä kirvonneen otteen myötä ja KalPa kuittasi voiton lukemin 2-5 (0-1, 1-3, 1-1).

KalPa asettui ottelun avauserässä vahvasti kuskin pukille ja hallitsi ottelutapahtumia. Se loi maalipaikkoja, hallitsi kiekkoa ja oli vakuuttavampi. Pelicanskin sai peliään pikkuhiljaa uomiinsa erän edetessä, mutta hukkaili omat paikkansa pääasiassa ohilaukauksiin. Se pääsi erän lopussa myös koettamaan pelin ensimmäistä ylivoimaa.

KalPa meni ansaitusti johtoon erän 16. minuutilla, kun Juuso Riikola laukoi viivasta ja kiekko muutti matkaa Miikka Pitkäsestä matkan varrella ja upposi Janne Juvosen taakse.

Historian ensimmäinen haastaminen - palkintona maalijuhla

Pelicans sai toiseen erään unelma-alun, kun ensin se pääsi kahden miehen ylivoimalle ja pian sen jälkeen Vili Sopaselle pelattiin unelmapaikka takatolpalle. Mies kiitti ja iski kiekon rysään. Lisää nähtiin jo reilu minuutti myöhemmin, kun isännät pommittivat kiekon jo toistamiseen KalPan verkkoon.

Tässä kohtaa nähtiin kuitenkin Liiga-historian ensimmäinen valmentajan haasto, kun KalPan päävalmentaja Pekka Virta haastoi maalin maalivahdin häirinnän vuoksi. Pitkän puliveivaamisen jälkeen maali hylättiin erikoiselta vaikuttaneella tavalla ja KalPa säilytti aikalisänsä.

KalPan etsikkoaika alkoi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun se pääsi ensi kertaa ylivoimalle erän yhdeksännellä minuutilla. Tilanne myös hyödynnettiin, kun isäntien Antti Erkinjuntti ohjasi kiekon epäonnisesti omiin. Tätäkin tilannetta veivattiin pitkään videolta, mutta maali hyväksyttiin.

Pelicans sai kokea katkerasti erän edetessä sen, millaista jälkeä tulee, kun päästää KalPan takaisin puikkoihin. KalPa otti lahtelaisista tiukan otteen ja ei päästänyt irti. Vieraat pommittivat kolmannella maalillaan isäntien Juvosen vaihtoon, eikä KalPa antanut armoa Karri Rämöllekään. Reilua kolmea minuuttia myöhemmin kiekko oli taas maalissa ylivoimalla ja Pelicans jään raossa. Edes erän lopun ylivoima ei tuonut apuja.

Viiden minuutin ylivoimakaan ei auttanut

Pelicans sai päätöseräänkin hienon alun, kun se hyödynsi ylivoimansa rippeet ja tuli Justin Hodgmanin maalilla kahden maalin päähän. Isännät saivat maalista selvän piristysruiskeen ja pelin ote siirtyi Pelicansille.

Pelicans hallitsi suurinta osaa kolmannesta erästä ja loi paikkoja takaa-ajoon. Edes alivoima ei tätä hidastanut. Reilut seitsemän minuuttia ennen päätössummeria joukkue sai unelmapaikan, kun KalPan Jesse Mankinen taklasi Pelicansin Marko Pöyhöstä selästä ja lensi ansaitusti ulos.

Pelicansin ylivoima oli kuitenkin toivottoman tehotonta. Kiekkoa pyöriteltiin ja hyöriteltiin, mutta tehokkuus uupui ja KalPan alivoima pääsi pääosin helpolla. Lopulta reilut kaksi minuuttia ennen loppua isännät ottivat aikalisän ja maalivahdin pois, mutta niistä ei ollut apua. Mikko Nuutinen iski illan viimeisen maalin viiden minuutin alivoiman päätyttyä, mies pääsi yksin maalintekoon sijaiskärsittyään Mankisen jäähyn.

Voitollaan KalPa nappasi kolmannen otteluvoiton ottelusarjassa ja on nyt voiton päässä välieristä. Ensimmäinen kolmesta ottelupallosta sillä on käytössä tulevana keskiviikkona, kun se pääsee kotijäälleen koettamaan ottelusarjan katkaisua.