KalPa edelleen kiinni suorassa puolivälieräpaikassa - superyllättäjä iski peräti kolme pinnaa

LIIGA / Raportti
Joni Ikonen saalisti Lahdessa peräti kolme syöttöpinnaa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
KalPa piti kyntensä kiinni Liigan suorassa puolivälieräpaikassa torstaina, kun se haki Lahdesta täydet pisteet numeroin 2−4. Vaikka Pelicans nousi päätöserässä kahden maalin takaa väkisin rinnalle, onnistuivat kuopiolaiset kääntämään ottelun edukseen loppuhetkillä.

Pisteiden jaon kannalta ratkaisevat hetket nähtiin jo toisen erän puolen välin paikkeilla. Umpisurkean avauserän pelannut Pelicans nousi kahden maalin takaa-ajoasemassa hiljalleen jaloilleen, ja lopulta se saikin 1−2-kavennuksen.

− Vähän ihmetyttää, ettei saada koneita käyntiin, Pelicans-luotsi Petri Matikainen kummasteli viitaten lahtelaisten kannalta järkyttävään alkuun.

Tuon jälkeen sarjakutosena olevan KalPan kultakypärä Matthew Maione otti typerän jäähyn rusikoituaan Antti Tyrväistä toisessa erässä. Kävi kuitenkin niin, että telkkä lensi Tyrväisen pöntöstä, eikä vieraiden pakin. Pelicans-hyökkääjä otti nimittäin vain kahdeksan sekuntia myöhemmin kakkosen.

Viidestä edellisestä pelistä vain kaksi pinnaa kerännen pussinokkaisen lauman kupoli ei kestänyt siis tuossa vaiheessa, eikä loppuhetkillä upeasta kiristä huolimatta. Isännät iskivät päätöserässä jopa tasoihin videotarkastuksen ja KalPa-luotsi Sami Kapasen haaston jälkeen, mutta edes tämä ei vieraita horjuttanut.

Isäntien vuoristorata - KalPa tylynä

Pelicansilla olisi ollut saumat muuhunkin kuin nollaan pisteeseen. Lahtelaisjoukkue oli jyrän alla noin 27 ensimmäistä minuuttia. Se hävisi kaksinkamppailut poikkeuksetta, roiski kiekkoa minne sattuu, ja jäi aggressiivisesti paineistaneen KalPan jalkoihin.

Toisen erän lopulla ja päätöserän alussa näytti siltä, että kotijoukkue voisi jopa pisteille yltää. Niin ei kuitenkaan käynyt, sillä kuten viime aikoina on nähty, ailahtelee Pelicans uskomattoman paljon. KalPa käytti tämän armotta hyödyksi.

− Alussa jäätiin valtavaan rumbaan ja telineisiin. KalPa oli äärimmäisen hyvä. Meillä oli hetkemme, päästiin peliin mukaan, Matikainen mietti suojattiensa vuoristorataa.

Casimir Jürgensin kavennus- ja Taavi Vartiaisen tasoitusmaalin jälkeen KalPa otti jälleen otteen itselleen, joka sillä oli ensimmäiset noin 27 minuuttia. Ote toi tulosta Juuso Riikolan läväyttäessä voittomaalin muutamia minuutteja ennen loppua.

Alussa mainitut toisen erän tapahtumat ja Pelicansin tasoitus olivat ratkaisevia siinä mielessä, ettei KalPa horjunut mistään. Ei edes siitä, että se oli toisen erän lopulla ja päätöserän alussa ottavana osapuolena, menettäen ensiksi loistavan otteen. Päätösminuuteilla se oli jälleen hallitsevampi osapuoli, ja isäntien nousun jälkeisen sulamisen huipensi pakki Libor Sulakin 2+10-minuutin jäähy.

Kolmosketju Janne Tavi (1+1) - Joni Ikonen (0+3) - Mikko Nuutinen (1+1) oli tehojen valossa lopulta ratkaisevassa roolissa.

− Oli yksi kauden parhaita (pelejä) meidän koko kentältä, nyt pisteet 3+10 tehnyt sentteri Ikonen mietti.

Pisteitä ei keskushyökkääjälle ole "liikaa" tullut, mutta nyt hän vietti todellista pörssipäivää.

− Ei ole tullut liikaa. Ollut vähän rankempiakin jaksoja jossain vaiheessa, mutta tuntuu että peli menee koko ajan parempaan suuntaan. Kyllä se antaa itseluottamusta jatkoon, lainalla ruotsalaisesta Frölundasta tämän ja ensi kauden KalPassa oleva sentteri sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle