Piristynyt Pelicans taisteli pisteen sarjakärjeltä - "Kelpo peli tuohon tilanteeseen"

LIIGA / Raportti
Mikael Ruohomaa ratkaisi lisäpisteen Kärpille. (Arkistokuva)
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Edellisistä kahdeksasta pelistä ainoastaan yhden voiton napannut Pelicans piti perjantai-iltana Kärpät ahtaalla kotihallissaan ja taisteli sarjakärjessä porskuttavalta oululaisryhmältä yhden pisteen.

Edellisessä kahdessa ottelussa yhteensä 13 maalia päästänyt Pelicans oli tiivistänyt puolustuspelaamistaan perjantaiksi Kärppiä vastaan ja tämä näkyi myös tulostaululla joukkueen päästäessä varsinaisella peliajalla vain kaksi maalia.

− Tietysti joukkue oli tänään vähän jännittynyt ja se on ihan selvää, kun muutama isompi tappio on alla. Vähän säädettiin pelaamista ja saatiin siitä tänään tasapainoisempaa, analysoi Pelicans-käskijä Petri Matikainen joukkueensa piristynyttä peli-ilmettä.

Pelicansilla olikin ottelun alkupuolella ylivoimalla mahdollisuus siirtyä johtoon, kun joukkue pyöritti kiekkoa taidokkaasti koko kaksiminuuttisen ajan Kärppien päädyssä. Kuitenkin alle puoli minuuttia lahtelaisten ylivoiman päättymisestä Kärppien nelosketju kaatoi kylmää vettä lahtelaisten niskaan, kun Sami Anttila pääsi vapaasti maalin edestä siirtämään vieraat maalin karkumatkalle.

Erän puolivälissä nähtiin ikävä tilanne, kun kesken Pelicans-hyökkäyksen Kärppä-hyökkääjä Miska Humaloja ajautui rajusti päin omaa maalivahtiaan Jussi Rynnästä. Tilanteen seurauksena Humaloja poistui pukusuojan puolelle, mutta Rynnäs jatkoi tolppien välissä.

Hieman tämän jälkeen Rynnäs pelasi kiekkoa huolimattomasti oman maalin takana ja Iikka Kangasniemi riisti kiekon Miska Siikoselle, joka toi kauden kymmenennellä osumallaan isännät tasoihin. Pari minuuttia tämän jälkeen, ainoastaan sekunti ennen erän loppua Rynnäs luisteli vaihtoon ja maaliin tuli tilalle Veini Vehviläinen. Rynnästä ei loppupelin aikana nähty enää edes vaihtopenkillä.

− Rynnäs sai pienen tärskyn, eikä pystynyt jatkamaan pelaamista, kommentoi Kärppä-valmentaja Mikko Manner lyhyesti maalivahtinsa loukkaantumista.

Toinen erä oli eristä selvästi rikkonaisin, eikä pidempiä pyöritysjaksoja nähty kummassakaan päässä kenttää. Hieman erän puolivälin jälkeen Kärppien ylivoimahyökkäyksen jälkeen peruspuolustaja Mikko Niemelä kuitenkin pääsi iskemään irtokiekosta kauden kiintiömaalinsa.

Kolmannessa erässä Pelicans pääsi selvästi aiempia eriä paremmin peliin mukaan ja Aleksi Rekosen iskettyä tasoituksen edettiin ottelussa lopulta voittolaukauskilpailuun asti, jossa ottelun ratkaisi Mikael Ruohomaa.

− Tasoon voi olla tänään tyytyväinen, tulokseen tietenkään ei. Oltaisiin voitu saada tänään kolme tai kaksi pistettäkin. Ihan kelpo peli tuohon paikkaan, Matikainen tuumi koitosta.

Kärpät on tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa ja on onnistunut voittamaan marraskuun peleistään jokaisen. Tappioton marraskuu häämöttää enää kahden ottelun päässä, mutta siitä Mikko Manner ei ota turhia paineita.

− Jos niin käy, niin ollaan tosi onnellisia. Jos niin ei käy, niin ei kuitenkaan ruveta mököttämään liikaa.

Joukkueet ovat seuraavan kerran tositoimissa jo huomenna, kun Kärpät jatkaa Lahdesta Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Pelicans puolestaan matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle