Juvosen torjunnat ja Tyrväisten maalit siivittivät Pelicansin voittoon

LIIGA / Raportti
Juvonen oli kentän kuningas.
Pelicans otti makean kotivoiton JYPistä hävittyään kaksi edellistä peliään. Lahtelaisten sankareita olivat 40 kertaa torjunut Janne Juvonen sekä Tyrväisen veljekset Antti ja Juhani, jotka iskivät avauserässä Pelicansin kaksi ensimmäistä maalia.

Pelicansin ja JYPin välinen ottelu alkoi räväkästi, kun vierasjoukkueen kanadalaispuolustaja Nolan Yonkman otti jäähyn heti ensimmäisessä vaihdossa.

Kotijoukkue oli hereillä heti pelin alussa, ja Juhani Tyrväinen sai lyödä takatolpalta avausmaalin reilun minuutin pelin jälkeen. Hienon esityön teki Pelicansin kanadalaishyökkääjä Justin Hodgman, joka pelasi kovalla itseluottamuksella läpi ottelun haastaen JYP-puolustusta aina kiekon saatuaan.

Avauserän viimeisellä minuutilla Pelicans siirtyi kahden maalin johtoon, kun veljeksistä vanhempi Antti Tyrväinen laukoi läpiajosta kiekon ohi Pekka Tuokkolan. Upean läpisyötön maaliin tarjosi pitkän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Vili Sopanen, joka sai syöttöpisteen myös ottelun avausmaaliin.

− Oli hyvä peli meiltä. Itsellä oli pitkä tauko peleistä, niin oli kiva saada hyvä alku. Pelikunto on ihan ok, mutta pystyn vielä parempaan, kommentoi Sopanen ottelun jälkeen Radio Voiman haastattelussa.

JYPin kiri ei riittänyt

Toisessa erässä kotijoukkue ehti siirtyä jo 3−0-johtoon, mutta JYP onnistui kavennuksessa vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Vierasjoukkue hallitsi ottelua selvästi, mikä näkyi hyvin torjuntatilastoista. JYP-maalilla Tuokkola torjui vain 17 kertaa, kun Pelicans-vahti Janne Juvonen joutui venymään kiekon eteen 40 kertaa.

JYP pääsi pelaamaan ottelussa neljästi ylivoimaa, mutta maalinteko ei onnistunut.

− Normaalia alivoimakuviota pelasimme ja onnistuimme estämään JYPin yritykset, Sopanen totesi Radio Voiman haastattelussa.

Kaksi ensimmäistä erää oli molemmilta varsin avointa ja huolimatontakin pelaamista, mutta kolmannessa erässä Pelicans tiivisti puolustustaan ja onnistui estämään vierasjoukkueen kirin.

JYP ei onnistunut kolmannen erän lopulla viimeistelyssä pelatessaan kuudella viittä vastaan, joten pisteet jäivät Lahteen.

Pelicans on illan kierroksen jälkeen sarjataulukossa seitsemäntenä, JYP kymmenentenä. Molemmat joukkueet jatkavat pelejä perjantaina. JYP isännöi Ässiä, Pelicans puolestaan matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle