Zapolskin reinkarnaation halloween-haamuotteet TPS:n mörkönä

LIIGA / Raportti
Lauri Tukonen iski ottelun avausmaalin.
Jakub Stepanekin paranormaalin vahva liigadebyytti johdatti Lukon kauden toiseen kolmen pisteen voittoon, kun TPS kaatui Rauman Äijänsuolla maalein 2−1.

Halloween-perjantaina Rauman Äijänsuolla oli yksi ylitse muiden, kun Lukon tuore maalivahtihankinta Jakub Stepanek esitti kauhistuttavan hyviä otteita. Tšekkitorjuja löi pöytään heti debyytissään väkevät näytöt.

Ryan Zapolskin jälleensyntymää muistuttanut Stepanek pelotteli TPS:n kumoon peräti 38 torjunnallaan. Säikähtää sai hetkeksi myös raumalaisyleisö, kun Stepanek satutti itsensä kolmannessa erässä. Eric Perrin kompastui päin tšekkiläistä, ja päähänsä iskun saanut maalivahti haukkoi hetken happea. Stepanek kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua.

Tšekin maajoukkueessakin pelannut Stepanek oli huippuiskussa etenkin toisessa erässä, kun hän piti Lukkoa lähes yksin pystyssä. TPS:n maalilla Aleksandar Georgijev selvisi toisen erän vain kolmella torjunnalla, kun Stepanek joutui venymään jopa 18 kertaa kiekon tielle.

Stepanekin aavemaisen hyvässä debyytissä vain Tomi Kallio onnistui ohittamaan Lukko-vahdin. TPS-kapteenin tasoituksesta huolimatta Lukko pystyi voittamaan, sillä Stepanek torjui jopa sellaisia suuntaa muuttaneita kiekkoja, joissa kuka tahansa liigavahti olisi maalin tullessa saanut synninpäästön.

TPS:n kakkoskentälliselle tehotilastoon −2

Ottelun avauserää hallitsi Lukko, ja se johtikin peliä ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen 1−0, kun TPS:ää viime kaudella edustanut Lauri Tukonen vastasi kamppailun avausmaalista. Tukosella oli helppo työ siirtää raumalaiset johtoon pakkiparin muodostaneiden Elmeri Erosen ja Miro Keskitalon koomailtua.

Lukko oli tehdä toisenkin osuman, kun ottelussa kahdesti rautoja kilisyttänyt Aleksi Saarela laukoi tolppaan. Myös vahvan pelin pelannut TPS-pakki Henrik Tallinder täräytti kiekon kertaalleen Stepanekin vartioiman Lukko-maalin yläputkeen.

Toista erää hallitsi mielin määrin TPS, mutta Stepanekin yliluonnolliset otteet pitivät raumalaiset johtoasemassa. TPS ei onnistunut kolmannen erän alussa kahden miehen ylivoimallakaan, mutta pian tämän jälkeen Kallio silti tasoitti pelin.

Kallion maalista mustavalkoisten iloa ehti kestää vain alle minuutin, kun kiekko päätyi TPS-puolustuksen karkean töppäyksen kautta ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux'lle, joka iski isännille voittomaalin uransa ensimmäisellä liigaosumalla. Hassista vastasivat toistamiseen TPS:n kakkospari ja -ketju.

TPS käytti vielä lopussa aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Lukko korjasi lopulta kauden toisen kolmen pisteen voittonsa Stepanekin huippuillan ansiosta. Samalla raumalaiset nousivat pois viimeiseltä sijalta, sillä Lukon maaliero on parempi kuin tasapisteissä olevalla KooKoolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo