Tappara taas vaikeuksissa Raumalla - Kolmannen erän tehot siivittivät Lukon voittoon

Kaapo Kähkönen oli ohittamaton Raumalla.
Kuva © Saana Hakala
Kotijoukkueen Teemu Ramstedt ja Chris VandeVelde viimeistelivät päätöserässä kaksi maalia mieheen.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen kolme viikkoa sitten päättyi tamperelaisittain karvaaseen lopputulokseen, kun joukkue menetti päätöserässä peräti neljän maalin johtonsa ja hävisi ottelun lopulta luvuin 5-4.

Tällä kertaa vaikutti pitkään siltä, että lopputuloksesta muodostuisi tamperelaisittain erilainen. Varsinkin ottelun avauserä oli erittäin tasainen ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti.

Toisessa erässä pelaaminen muuttui avoimemmaksi ja pelin painopiste aaltoili tasaisesti päästä päähän. Molemmat joukkueet rakensivat myös laadukkaita maalintekotilanteita, mutta tolppalaukauksia lähemmäs maalintekoa ei kuitenkaan päästy.

Kohtalokas kolmas erä

Kahden erän tasaisen tahkoamisen jälkeen kolmannessa erässä alkoi tapahtua. Ensin loukkaantumisen jäljiltä paluun tehnyt Ville Vahalahti karkasi läpiajoon, mutta konkari ei onnistunut yllättämään Tappara-vahti Dominik Hrachovinaa.

Pian tämän jälkeen Lukko sai kuitenkin kuparisensa rikki toden teolla, kun Chris VandeVelde laukoi kiekon verkkoon Toni Koiviston syötöstä. VandeVelden maalista ei ehtinyt kulua kuin 36 sekuntia, kun kotijoukkue iski toistamiseen.

Tällä kertaa Teemu Ramstedt karkasi tilanteessa lepsusti puolustaneelta Tappara-puolustukselta ja iski kiekon Hrachovinan selän taakse. Ramstedt sai maaliinsa oivaltavan syötön Roni Seväseltä.

Muutama minuutti Ramstedtin maalin jälkeen pelissä alkoi olla jo tapparalaisittain lopun alkua, kun vahvaan vireeseen yltynyt VandeVelde yllätti Hrachovinan jo toistamiseen. Tällä kertaa kiekko upposi maaliin tsekkivahdin jalkojen välistä.

Tappara sai maalien jälkeen siirrettyä pelin painopisteen hetkeksi raumalaisten puolustusalueelle. Tilanteesta seurasi Lukon pitkä kiekko, jonka jälkeen kotijoukkueen pääkäskija Pekka Virta otti aikalisän.

Aikalisän ansiota tai ei, mutta Tappara ei enää ottelun lopussa saanut juuri minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Sen sijaan tamperelaiset ottivat erän lopussa kaksi hölmöä jäähyä, joiden seurauksena Lukko pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Kotijoukkue ei jättänyt erikoistilannettaan hyödyntämättä ja Ramstedt sinetöi maalin kulmalta illan toisellaan ottelun lopputulokseksi tylyt 4−0-lukemat.

Näin ollen Tappara kärsi toistamiseen tappion Raumalla suorastaan karmaisevan päätöserän seurauksena. Joukkueet eivät kuluvan kauden runkosarjassa enää kohtaa, joten tamperelaisille jäi kauden keskinäisistä kohtaamisista rutkasti jossiteltavaa.