Sportin jatkoaikavoitto tiputti Lukon suoralta puolivälieräpaikalta

LIIGA / Raportti
Joel Kivirannan komea yksilösuoritus kruunasi Sportin hyvän illan.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Suvereenista loppuminuuttien hallinnasta huolimatta Lukko ei kyennyt peittoamaan Sport-puolustusta. Mika Järvinen ja Joel Kiviranta nousivat vaasalaisvieraiden sankareiksi, kun Sport ryösti Äijänsuolta kaksi pistettä jatkoajalla maalein 2−1.

Antti Kalapudas vei ottelun avauserässä Lukko-pelaajalta kiekon kuin karkin lapselta, ja hyökkääjän syöttöyritys kimposi Lukko-puolustuksen, tolpan ja lopulta Kaapo Kähkösen kautta maaliin.

Lukon otteet Toni Suurosen 1−1-tasoitusmaalin jälkeen toisessa erässä tyssäsivät Tomek Valtosen aikalisään. Ylimääräisen palaverin jälkeen vaasalaisvieraat käänsivät paineen raumalaispäätyyn, ja Kähkönen joutui aiempaa enemmän torjuntatöihin.

Useasta jäähystä huolimatta Sport ei saanut ylivoimaansa toimimaan, ja päätöserään siirryttiin tasatilanteessa.

Sport-puolustus kesti karusellin - huikea ratkaisu jatkoajalla

Lukon hyökkäyskoneisto pääsi jälleen elementtiinsä päätöserässä Sportin rangaistuksien myötä, ja Pekka Virta käytti myös oman oljenkortensa herättääkseen suojattejaan aikalisällä. Raumalaisisännät eivät kuitenkaan pystyneet ohittamaan Mika Järvistä yhtä kertaa enempää, ja ratkaisu haettiin jatkoajalta.

Avausmaalin tehnyt Suuronen menetti kampituksen myötä tasapainonsa ja törmäsi vauhdikkaasti Sport-maalia päin. Hyökkääjä talutettiin vaihtoaition puolelle, eikä Suuronen palannut otteluun.

Jatkoaikaa ehti kulua vain 35 sekuntia, kun Sport hyödynsi ensimmäisen hyökkäyksensä. Tommi Tikka nousi hyökkäysaluelle ja jätti kiekon takaa nousseelle Joel Kivirannalle. Sportin uusi kultakypärä livahti kahden Lukko-pelaajan välistä ja päihitti Kähkösen nopealla laukauksella. 

Lukko ottelee seuraavan kerran tiistaina Lahdessa, ja Sport valmistautuu perjantaina isännöimään SaiPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle