Kahden kiekkovahvan joukkueen kamppailu Lukon nimiin

LIIGA / Raportti
Pisteet jäivät tällä kertaa Raumalle.
Mitä saadaan, kun samaan kaukaloon astelee kaksi äärimmäisen kiekollista, nopeaa ja taitavaa joukkuetta? Rauman Lukon ja Kuopion KalPan kohtaaminen. jonka seuraus oli jokaisen kiekkojännärin silmiä miellyttävä ottelu.
Lähtökohdat 

Lukon neljän ottelun voittoputki päättyi tiistaina JYPin vieraana Jyväskylässä. Tappion seurauksena oli, että Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta laittoi ketjuruletin pyörimään. Alkukaudesta hyvin toiminut ykkösketju, jossa Arttu Ilomäen ohella pelasivat Toni Koivisto ja Ville Vahalahti, laitettiin palasiksi. Vahalahti säilytti paikkansa, mutta uusiksi ketjutovereiksi päätyivät ruotsalaissentteri Joakim Hillding sekä ranskalaislaituri Damien Fleury.

Muitakin muutoksia tuli, sillä Eero Somervuoren pesti Lukossa päättyi loukkaantumiseen. Toni Suuronen palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Maalilla aloittanut Kaapo Kähkönen pelasi varman ottelun. Kauden toinen nollapeli irtosi määrätietoisen esityksen seurauksena. Kovan perustason pelaamisen lisäksi mukaan mahtui myös muutama erinomainen reaktiotorjunta. Pönkitti vain asemaansa yhtenä sarjan kuumimmista maalivahdeista.

Puolustuspelaaminen 

Omalla puolustusalueella Lukko on ollut alkukaudesta vahva, eikä tämä ilta tehnyt poikkeusta. KalPa-hyökkääjillä ei ollut asiaa parhaaseen maalintekosektoriin ja varsinkin oman maalin edessä ei ollut tarjolla makuupaikkoja kummempaa. Raumalaisten puolustajaparien roolit ovat asettuneet uomiinsa: Janne NiskalaSimo-Pekka Riikola ja Roni Sevänen liittyvät mukaan hyökkäyksiin samalla, kun Johan MotinRony Ahonen ja Atte Mäkinen jäävät varmistavaan rooliin.

Hyökkäyspelaaminen 

Virralle tuttuun tyyliin hyökkäyksistä puuttui turha puskeminen. Pelaamisessa näkyi rentous ja raumalaisten hyökkäyspeli olikin luontevaa ja raikasta. Arsenaalista löytyi sekä nopeiden kääntöjen seurauksena tulleita rintamahyökkäyksiä, että myös pitkiä päätypelejä. Kaiken kaikkiaan monipuolista ja viihdyttävää hyökkäämistä.

Erikoistilanteet 

Lukko oli ennen illan ottelua sarjan ainoa joukkue, joka ei ollut päästänyt vastustajaansa iskemään ylivoimaosumaa. Tämä tilasto pitää yhä. Se kertoo riittävästi siitä, että millä tasolla sinikeltaisten alivoimapeli on.

Ylivoimalle raumalaiset pääsivät kolmesti ja kolmas kerta sanoi myös toden. Lukko hyödynsi kuopiolaispakan väsähtämisen ennen kolmannen erän puoliväliä. 4-0-osuma teki viimeistään selväksi ottelun lopputuloksen. 

Lähtökohdat 

Kuopiolaisseuran alkukausi on ollut hankala. Tappioita on siunaantunut voittoja enemmän. Nuorella joukkueella on ollut vaikeuksia maalinteon ja epätasaisten peliesitysten suhteen. Osumia on syntynyt vähän ja pelin taso on heitellyt liikaa. 

Raumalta KalPa aloitti Satakunnan minikiertueen, joka päättyy lauantaiseen vierasotteluun Ässiä vastaan Porin Isomäessä.

Maalivahtipelaaminen 

Erittäin vaikea peliä Riku Heleniukselle. Teki oman osuutensa, mutta ei saanut tarpeeksi tukea joukkuetovereiltaan. Otti muutaman näyttävän kopin, mutta ei pystynyt estämään Lukko-osumia.

Puolustuspelaaminen 

Oli yllättävän suurissa vaikeuksissa Lukon pitkien hyökkäyspään pyöritysten kanssa. Ne imivät KalPa-pelaajistosta mehuja pois, joka näkyi ottelun loppua kohti mentäessä. Täysiä tehoja ei voinut takaa-ajoon lyödä, sillä 17 tuntia ottelun päättymisen jälkeen kuopiolaiset pelaavat jo seuraavan kerran.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyksiin lähtemisessä vaikeuksia Lukon voimakkaan karvaamisen takia. Pääsi vain ajoittain nopeasti hyökkäysalueelle, joka on kuopiolaisten päävalmentajan Sami Kapasen ihanne. Hyökkäysalueella pääsi laukomaan parhaasta maalintekosektorista vain harvoin ja niissäkin kotijoukkueen maalivahti Kähkönen oli esteenä maalitilin avaamiselle.

Erikoistilanteet 

Alivoimalla kuopiolaiset olivat jatkuvasti vastustajan iholla ja onnistuivat täten tekemän Lukon ylivoimapelin rauhoittamisesta vaikeaa. Kolmannessa erässä jalka alkoi painaa, jonka seurauksena Lukko pääsi jauhamaan pakkopeliään rauhassa. Seurauksena oli ottelun Lukon voiton sinetöinyt ylivoimamaali.

Ylivoimalla KalPa ei päässyt juuri ollenkaan laadukkaille tekopaikoille ja ylipäänsä miesylivoima oli rauhatonta. 

Ottelun ratkaisu 

Lukko pysyi kiekossa enemmän ja onnistui pääsääntöisesti pääsemään KalPan karvauksen alta pois. Kun kaksi kiekon pitämiseen pelinsä perustavaa joukkuetta ottaa yhteen, on selvää, että toinen joutuu kiekon perässä juoksevaksi osapuoleksi. Tällä kertaa tämä rooli lankesi kuopiolaisille. KalPa ei yksinkertaisesti päässyt toteuttamaan peliään siten, kuten se haluaa sitä toteuttaa.

Arvosana ottelun viihdyttävyydestä 
9

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo