HPK maksoi potut pottuina

LIIGA / Raportti
Jaakko Turtiaisen uhrautuminen ei ollut tänään turhaa.
Kuva © Elmeri Elo - http://elmerielo.kuvat.fi/
Rauman Äijänsuolla kohtasi kaksi enemmän tai vähemmän maalinteon kanssa tuskailevaa joukkuetta. Lukko ja HPK tarjosivat korkeatasoisen ottelun, jossa oli lähes kaikkia mahdollisia mausteita. Lopulta voitto meni Hämeenlinnaan, ja kalavelat kauden ensimmäisen kohtaamisen tappiosta kuitattiin pois.

HPK oli suuren osan ottelusta kuskin paikalla, mutta Lukko roikkui pisteissä mukana. Isäntäjoukkue löysi itsensä toistuvasti omasta päästään pitkien Kerho-hyökkäysten keskeltä. 

− Oltiin todella hyviä ja jossain vaiheessa jopa ylivoimaisia. Alkoi tuntua siltä, että eikö me saada sitä maalia millään, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen manasi.

− Oltaisiin voitu saada useampikin, mutta ei meinaa mennä millään. Pelataan todella hyvää jääkiekkoa ja luodaan paikkoja, mutta ei saada sisään.

Raumalaiset olivat pahasti helisemässä, mutta päävalmentaja Kari Heikkilä näki joukkueensa puolustus- ja maalivahtipelaamisen olleen sillä tasolla, että peli pysyi tasaisena. Kaapo Kähkönen pelasi jälleen luotettavasti ja teki osuutensa.

− Oli mahdollisuus, että peli olisi voinut revetä pahasti, mutta pystyttiin omalla alueella puolustamaan ja auttamaan maalivahtia, Heikkilä näki.

Painetta ei voi kuitenkaan ottaa vastaan määräänsä enempää. HPK jaksoi yrittää ja paineistaa ja palkinto tuli alle viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Teemu Turunen pyörähti maalin edustalla ja vei hämeenlinnalaiset johtoon. Ottelu näytti päättyvän jälleen Lukon tappioon.

Isäntäjoukkue oli toista mieltä. Janne Niskala laukoi Lukon tasoihin neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Osuma syntyi ilman maalivahtia.

Niskalan tasoitusosuma kertoo joukkueen henkisen selkärangan kehityksestä. Joukkue uskaltaa pelata, ja sen henkinen kantti ei enää petä yhtä helposti, vaikka uuden päävalmentajan aikakausi on kestänyt vasta kuusi päivää.

− Kyllä se kasvaa, mutta ei sitä pysty parissa päivässä tekemään. Tämä oli hyvä testi meille ja näki, että mitä tarvitsee vielä parantaa.

Jatkoajalla Sakari Manninen karkasi läpiajoon ja osui lisäpisteen arvoisesti. Tulos ja pisteiden jakautuminen heijastavat pelin henkeä hyvin.

Lukon puolustuspelin tasosta kertoo päästettyjen maalien määrän lisäksi rangaistusten vähyys. Omissa ei kolise enää yhtä herkästi, mutta jäähypenkki kuluu myös harvemmin.

− Muutama laukaus tuli keskeltä. Onneksi hyvät maalivahdit on olemassa ja he pystyy lukemaan tilanteita, Heikkilä kiitti veskareitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo