Pitsiturnaus 2016: Lukko puhtaalla pelillä finaaliin

Kokenut Ville Vahalahti ratkaisi ottelun lopulta Lukon eduksi.
Turnauksen välierissä finaalipaikasta taistelivat keskenään Rauman Lukko ja Helsingin IFK. Stadin vieraat joutuivat kuitenkin nöyrtymään Lukon käsittelyn edessä.

Rauman Lukko eteni tutun kaavan mukaan perinteikkään Pitsiturnauksen finaaliotteluun kukistettuaan Helsingin IFK:n voittomaalikilpailun jälkeen 2-1.

Kamppailun avausmaalista vastasi Lukon Janne Väyrynen lapioituaan maalinedustalle pompanneen paluukiekon verkkoon.

IFK pääsi ensimmäisessä erässä kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta, mutta koko turnauksen ajan pirteästi pelanneen Roope Hintzin johdattama kentällinen ei onnistunut maalia taikomaan.

Ensimmäinen erä koki pienen tauon kentän vallanneen sumun takia. Pieni usva ei kuitenkaan ollut minkäänlainen este IFK:lle, joka tasoitti pelin Henri Tammisen komealla yksilösuorituksella.

Sumu, jäähyt ja Niklas Bäckströmin puikot

Sumu ei jättänyt pelaajia rauhaan, vaan myös toinen erä jouduttiin keskeyttämään hetkellisesti samaisesta syystä. Lyhyen tauon jälkeen peliä kuitenkin pystyttiin jälleen jatkamaan.

Lukko pääsi ottelun toisessa erässä kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla peräti kahteen otteeseen Miikhali Tepon ja Micke-Max Åstenin rangaistusten myötä.

Viime kausina Liigan parhaan ylivoimajoukkueen maineen haalinut Lukko ei kuitenkaan kyennyt toimittamaan limppua verkkoon.

Ottelun loppu kului tasaisissa merkeissä. Paremmuus jäi lopulta ratkaistavaksi voittomaalikilpailussa, joka pelattiin turnauksen aiemmista otteluista poiketen paras kolmesta -periaatteella.

Puikot olivat lopulta valttia, kun sekä Ville Vahalahti että Toni Koivisto onnistuivat ujuttamaan kiekon Niklas Bäckströmin haaroista sisään.

Lukon finaalivastus selviää illan toisen välieräottelun myötä. Ottelussa kohtaavat TPS ja Ässät.