Heikosta vieraskiertueesta palautunut Kärpät löylytti SaiPaa kotonaan

SaiPan puolustus jäi pahasti jalkoihin, kun Kärpät iski taululle jopa kuusi maalia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Loukkaantumisista ja sekavasta peli-ilmeestä kärsinyt SaiPa matkusti torstaina Oulun Kärppien vieraaksi. Lappeenrantalaiset joutuivat kylmään kyytiin, kun kehnosta vieraskiertueesta palautunut kotijoukkue iski lopputulokseksi 6-1.

− Lyhyestä virsi kaunis. Meiltä puuttuu edelleen karvoja persuksesta. Parempi voitti, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä arvioi joukkueensa tylyä tappiota.

Onnetonta alkukautta elävällä SaiPalla oli edessään melkoinen iltapuhde Oulussa. Pitkän matkan jälkeen vastaan asettui Kärpät, joka oli ehtinyt levähtää pari päivää tuloksellisesti pettymykseksi jääneen vieraskiertueen jälkeen.

Ennakkoasetelmat olivat harvinaisen selvät, eivätkä isännät niitä kavahtaneet. Oululaisten lataus oli kohdillaan, joka johti varsin yksipuolisiin maalikarkeloihin. Pistetiliään korotti jopa 14 kotijoukkueen pelaajista.

− Olimme tehokkaita, ja saimme otteluun hyvän startin. Toisessa erässä kun olimme pulassa, teimme niin sanottuja hyviä maaleja. Jos olimme olleet vähän tehottomia aiemmissa peleissä, niin tänään olimme siinä hyviä, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kehui omiensa otteita.

Huippulupaus Kupari nakutti liigauransa avausmaalin

Kärpät sai otteluun salamannopean lähdön nuorisolupaus Rasmus Kuparin iskettyä uransa ensimmäisen liigamaalin vain vajaa kaksi minuuttia alkuvihellyksestä.

− Kupari oli jo Hämeenlinnassa kiekossa näkyvämmin koko ajan. Sen takia hän ansaitsi tänään pelipaikan Mäenalasen ja Lasun rinnalla. Nyt hän toi niitä tehoja mitä odotimmekin. Hän tuli paikkaamaan Leskista, joka on tehnyt tehoja. Hän toi niitä siihen, joten antaa hänen jatkaa, Manner suitsutti huippulupaustaan.

Oululaiset lisäsivät johtoaan lähes välittömästi Miska Humalojan maalilla.

Toisessa erässä kuitenkin vaikutti, että vieraat olivat tulossa peliin mukaan. Roy Radke kavensi lukemat 2-1:een ylivoimalla, ja Kärppien hallinta näytti lipsuvan. Tästä huolimatta kotijoukkue onnistui pitämään johdostaan kiinni.

− Ehkä me onnistuimme pelaamaan SaiPalta aseita pois. Hehän olivat pari kertaa todella vaarallisia. Meidän kolmannet ja neljännet maalimme olivat heille varmasti pitkän reissun päälle henkisesti raskaita maaleja. Muuten olisi tullut kyllä todella vaikea ilta, Manner pohti.

Kärpillä riitti onnistujia

Kärpiltä löytyi onnistujia Raksilan illassa lähes jokaisesta ketjusta. Julius Junttilan, Mikael Ruohomaan ja Charles Bertrandin vauhdikkaalla ykkösketjulla oli vaisumpi ilta, mutta se ei kotijoukkuetta hidastanut.

Ailahtelevasta pelinkuvasta huolimatta isännät lisäsivät johtoaan jo 3-1:een Nicklas Lasun osumalla. Maali oli Kuparin tavoin ruotsalaishyökkääjän liigauran ensimmäinen.

Kotijoukkue jatkoi maaliryöpytystään kamppailun puolivälin jälkeen. Jyri Junnila survoi kiekon Frans Tuohimaan ohi maalinedustaväännön päätteeksi. Pian sen jälkeen Saku Mäenalainen taiteili seuraavan lukemat 5-1:een puolittaisesta läpiajosta.

− Totta kai se on tärkeää, että on onnistujia. Kun ykkösketjulla ei ole se tehokkain ilta, sieltä takaa tulee muita. Silloin myös itseluottamus nousee. Varsinkin Mäenalasen maali oli todella tärkeä. Saku oli tuskaillut omaa peliään, ja tällä kertaa hän tuskansa oikealla tavalla. Se oli juuri sitä Saku Mäenalasta, mitä haluaisimme nähdä koko ajan.

Vierasjoukkue oli tipahtanut kolmanteen erään mennessä täysin kyydistä. Shaun Heshka viimeisteli lopputulokseksi 6-1 viimeisen erän puolivälin paikkeilla.