Kärpät kukisti Jukurit tämän hetken vahvuuksillaan

LIIGA / Raportti
Mikko Lehtonen tälläsi kauden avausmaalinsa.
Maalinteon vaikeudesta kärsinyt Kärpät teki kaksi maalia kotonaan, kun se teki yhden maalin ylivoimalla ja toisen maalinsa alivoimalla. Se riitti tällä kertaa voittoon, kun Jukurit onnistui maalinteossa vain kertaalleen.

Ennen ottelua Oulun Kärppien ja Mikkelin Jukurien välillä Raksilan pyhätössä vietettiin hiljainen hetki edesmenneen Matti Hagmanin muistoksi. Joskus hiljaisen hetken aikana kuuluu hajanaisia ääniä, mutta tällä kertaa hallissa ei kuulunut sen aikana pihaustakaan.

Peli alkoi tasaisesti, eikä kunnon maalipaikkoja ollut kummallakaan joukkueella. Jukurit tukki keskialueen, eikä Kärpät saanut rakennettua peliään. Kärpät ei saanut syöttöketjuja rakennettua ja Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi joutui torjumaan ensimmäisessä erässä vain neljä kertaa. Jukurit vei pelillisesti ensimmäistä erää pitäen kiekkoa enemmän, mutta erinomaisia maalipaikkoja sekään ei saanut luotua.

– Eihän tässä tietenkään voi volttia heittää mutta pelattiin kyllä ihan kelpo peli. Pelitapahtumia kun katsoo, niin oltaisiin voitu voittaakin ihan hyvin kuin hävitä, kertoi Jukurien päävalmentaja Risto Dufva ottelun jälkeen. 

Kärpät sai toisessa erässä pikku hiljaa koottua rivinsä. Mika Pyörälä kaadettin Jukurien maalivahdin edessä ja Kärpät pääsi ylivoimalle. Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 13 sekuntia, kun Kärppien jo entuudestaan tehokas ylivoima osoitti jälleeen tehonsa. Niklas Olausson syötti päätyviivalta ja Mikko Lehtonen toisella polvellaan jäästä tukea ottaen laukoi kauden avausmaalinsa Liigassa. Kärppien maaliton putki katkesi kestettyään yli 133 minuuttia. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kuvaili Lehtosen onnistumista tärkeäksi.

– Vähän on ollut Mikolla väkinäistä, laukausten lähteminen kestää, ne eivät tule automaationa selkärangasta, koska onnistumisia ei ole tullut. Hän on kuitenkin voittanut Ruotsissa maalikuninkuuden, joten toivottavasti me saataisiin tämän onnistumisen myötä nyt se Mikko Lehtonen tänne Ouluun, jonka me tiedetään osaavan tehdä maaleja.

Toisen erän lopulla Mikael Ruohomaa tuomittiin poikittaisesta mailasta jäähyaitioon. Hyvää alivoimaa pitkin kautta pelannut Kärpät onnistui tekemään alivoimalla maalin, kun 500:tta liigaotteluaan pelannut Jari Sailio teki maalin, kiekon mennessä maaliin Sami Rajaniemen längistä puolisen minuuttia ennen toisen erän loppua. Sailiolla oli kolmannessa erässä paikka tehdä toinenkin alivoimamaali, mutta sillä kertaa Sailio ei onnistunut.

– Erikoistilannepelaaminen ratkaisi tänään, parhaansa siinäkin kaikki yrittivät, en moiti ketään, joten sillä tavalla Jukurien debyytti Oulussa oli ihan kelpo suoritus, sanaili Dufva pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä Jukurit sai kavennettua Henrik Koiviston ohjurilla 2–1:een ja sillä oli sen jälkeen viimeisen 10 minuutin aikana kaksi tolppalaukaustakin, mutta maaleja ei enää nähty, sillä hyvin torjunut Jussi Rynnäs torjui loput maalipaikat.

– Kolmas erä oli meiltä puolustustaistelua ja hyvin taisteltiinkin. En yhtään ihmettele, että Jukureilla on noin paljon pisteitä, joukkue pelaa hyvää jääkiekkoa. Varmaan niitä pisteitä tulee heille lisääkin, joten tyytyväinen täytyy olla, että saatiin tästä meille kolme pistettä, Suikkanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo