Setänen kaatoi KooKoon pistehaaveet − Tallinder hurjassa syöttövireessä

LIIGA / Raportti
Setänen oli kovassa vedossa Kouvolassa.
KooKoo ja TPS mittelivät pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes vierasjoukkue pisti isomman vaihteen silmään. Tehokas toisen erän loppu oli liikaa kouvolalaisille.

Vaikka KooKoo aloitti ottelun hurjalla paineella, onnistui TPS kampeamaan itsensä kuskinpukille ja lopulta kolmen pisteen voittoon. Turkulaisten riveistä ei ollut vaikea etsiä sankareita kuusikymppisen jälkeen.

Isäntäjoukkue sai otteluun paremman alun, ja hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen kohti TPS-maalia ja Oskari Setästä. Turkulaiset joutuivat lyömään tämän tästä kiekkoa pitkänä päätyyn.

Juha Järvenpää sai olla KooKoo-maalilla todella rauhassa avauserässä, mutta TPS pääsi kertaalleen kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen, josta kuitenkin Patrik Virta tökkäsi kiekon suoraan Järvenpään syliin.

TPS pääsi erän loppupuolella vähän paremmin peliin mukaan, ja joukkue saikin aivan erän loppuun hyviä uutisia. KooKoon Siim Liivik otti kaksiminuuttisen erän päätteeksi, joten vierailijat pääsivät toisen erän alkuun ylivoimalle.

Ylivoima toi tulosta, kun Ilkka Pikkarainen viuhtaisi menemään sellaisen kudin, ettei Järvenpää voinut maalillaan mitään. KooKoo ei jäänyt kuitenkaan rannalle ruikuttamaan, vaan Miikka Pitkänen iski irtokiekosta tärkeän tasoituksen. Tasoitus oli siinä mielessä todella tärkeä, että TPS tuli keskimmäiseen erään kuin uudestisyntyneenä.

Kun ottelu oli ylittänyt puolen välinsä, sai KooKoo pitkän pyörityksen hyökkäyspäätyyn. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä turkulaiset käänsivät pelin painopisteen takaisin kotijoukkueen päätyyn kolmosketjunsa voimin.

Toisen erän loppu olikin ottelun käännekohta, kun TPS:n Elias Karvonen ja Markus Nurmi iskivät maalin mieheen. Myös kolmas erä alkoi turkulaismerkkisesti, ja Järvenpää sai olla hereillä maalinsa suulla.

Maalintekijöiden lisäksi maalivahti Setänen oli vierasjoukkueen ehdottomia sankareita 28 torjunnallaan. Erityisesti avauserässä 23-vuotias veräjänvartija oli mies paikallaan.

Huolenaiheitakin turkulaisille tuli, sillö kolmannessa erässä hyökkääjä Jasper Lindsten jätti pelin kesken.

Kolmannessa erässä isäntäjoukkue ei saanut oikein mitään mainittavaa aikaiseksi, sillä TPS puolusti johtoasemaansa viisaasti ja Setänen oli maalillaan todella varmaotteinen loppuvihellykseen asti.

KooKoon viimeinenkin kiriyritys tyrehtyi, kun Emil Kristensenin maila rikkoutui kamppailutilanteessa ja hän heitti käteensä jääneen pelivälineenkappaleen kohti Pikkaraista − tuloksena pelin tapetoinut kaksiminuuttinen.

Tomi Kallio viimeisteli loppunumeroiksi vielä 4−1 tyhjään maaliin illan pistekuninkaan Henrik Tallinderin syötöstä. Ruotsalaispuolustaja summasi ottelussa tehot 0+3.

TPS säilyi JYPin takana Liigan kakkostilalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle