Perrin teki Liiga-historiaa ja kaatoi KooKoon: "Se oli hieno hetki SM-liigakiekolle"

LIIGA / Raportti
Tomi Kallio ja Eric Perrin juonivat KooKoon nurin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Turun Palloseura oli torstaina suvereeni Kouvolassa, kun se voitti Eric Perrinin ja Tomi Kallion johdolla KooKoon. Samalla TPS nousi sarjataulukossa pisteen päähän Kärpistä, joka on sarjataulukossa piikkipaikalla.

Illan ehdoton ykkösnimi oli TPS:n kanadalaisvahvistus Eric Perrin, joka siirtyi yksin Liigan ulkomaalaispelaajien pistepörssin kärkipaikalle ohi Otakar Janeckyn. Torstai-illan jälkeen Perrinin tehopisteet ovat muotoa 166+314=480.

Perrin iski ottelussa kaksi maalia. Avauserässä TPS:n ykkössentteri lapioi irtokiekon verkkoon ja toisessa erässä Perrin siirtyi yksin ulkomaalaispelaajien pistepörssin kärkeen ylivoimamaalilla ajassa 20.45.

− Se oli hieno hetki SM-liigakiekolle. Meillä on hieno joukkue ja "Eki" on yksi iso liideri. Mestari on siellä, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen viittasi kohti haastattelussa ollutta kapteenia.

KooKoo ei toteuttanut pelisuunnitelmaansa loppuun saakka

Ottelu ei tarjonnut kouvolalaisyleisölle suuria ilon aiheita. Perrinin ennätysmaalin jälkeen pelistä katosikin tempo, eikä KooKoo meinannut saada edes kunnollista yritystä aikaiseksi. 

− Toteutimme alussa pelisuunnitelmaamme, mutta tuli pari maalia ja sitten me emme sitä enää toteuttaneet, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Tuokkola myöntää, ettei joukkue pelaa tällä hetkellä parhaimmalla tasolla.

− Tämä tappio olisi helpompi sulattaa, jos olisimme pelanneet hyvän pelin ja saaneet parhaan irti. Emme saa parasta irti. Meidän on nyt tehtävä töitä, päävalmentaja jatkoi.

Yksi kouvolalaisten pelillinen ongelma oli ylivoimapeli, sillä välillä myös pakkopelin pyörittäminen tuotti joukkueelle suuria vaikeuksia.

− On oltava rohkeampi. Miten sen nyt nätisti sanoisi, me jäämme väliin koko ajan, Tuokkola mietti.

Maalintekopaikkoja kouvolalaisilla kuitenkin maaleihin oli riittämiin. Etenkin Malte Strömwallille tarjoutui useampikin paikka maalintekoon, ja myös Patrik Bjorkstrand luisteli kertaalleen läpiajoon. Maaliviivaa lähemmäksi KooKoon yritykset eivät kuitenkaan torstaina päätyneet.

Kallio TPS:n pistehirmu

TPS oli jo ottelun alusta lähtien liukkaalla jalalla liikenteessä. Turkulaisten ykkösketju veikin joukkueen johtoon jo 35 sekunnin jälkeen, kun tehot 1+3 viimeistellyt Kallio iski ottelun avausmaalin.

Vaikka KooKoo saikin kylmää vettä niskaansa, ei se nöyrtynyt täysin katselijan rooliin. Vierailijoiden maalilla torjunut Rasmus Tirronen joutuikin venymään etenkin ensimmäisessä erässä huipputorjuntoihin.

− Meiltä hyvä tasapainoinen peli. Siinä oli pienet hetket, kun kaverillakin oli paikkoja, mutta Tirronen oli vahva niissä. Joukkueelta kaikkinensa kypsää pelaamista, Kaskinen kommentoi.

Tirronen selvitti muun muassa Henrik Koiviston yrityksen, eikä Niko Tuhkasenkaan tuikkaus läpiajosta yllättänyt turkulaisvahtia.

KooKoolle tuli kuitenkin pitkin ottelua isoja virheitä, joista vastustaja rankaisi armotta. Perrinin maalin lisäksi Petrus Palmu oli lisätä turkulaisten johtoa jo 3−0:aan. Tällä kertaa tolppa oli kuitenkin kouvolalaisten puolella.

Aivan avauserän lopulla näytti siltä, että TPS menee totaalisesti menojaan, kun Teemu Väyrynen laukoi siirretyn rangaistuksen aikana kiekon maaliin. Tuokkola kuitenkin haastoi tilanteen, mikä pitikin lukemat kahdessa nollassa.

Toisessa erässä Oskari Siiki iski ottelun 4-0-loppulukemat Kallion esityöstä. Päätöserä ei kummempia tapahtumia tarjonnut ja TPS saikin nautiskella kuudennesta peräkkäisestä voitostaan. KooKoolle tappio oli puolestaan kuudes perättäinen.

Kummankin joukkueen kausi jatkuu lauantaina. Tuolloin TPS kohtaa kotikaukalossaan Sportin ja KooKoo matkaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle