Videotarkistuksia ja viime sekunnin osuma – Mankinen ratkaisi Kouvolassa

Mankinen iski joukkueensa voittoon viimeisellä sekunnilla.
Kouvolassa riitti keskiviikkona draamaa muun muassa videotarkistusten muodossa. Tasainen kamppailu ratkesi lopulta vasta sekunti ennen loppua.

KalPa osoitti marraskuun viimeisessä ottelussa, että vain maalit lasketaan. Vierailijat olivat toisen erän lopun ja kolmannen alun täysin alakynnessä, mutta kuopiolaiset saivat täyden pistepotin timanttisen loppunsa ansiosta.

Illan kotijoukkueelta hylättiin ottelussa kaksi maalia, josta toista pohdittiin pidemmänkin aikaa. KooKoo sisuuntui hylättyjen osumien jälkeen, sillä joukkue laukoi hyvin ja pelasi rohkeasti. Kun kiekko ei kuitenkaan mennyt maaliin, KalPa näki tilaisuutensa tulleen.

Vierailijat painostivat viimeiset minuutit vahvasti, mikä lopulta palkittiin 2-1-voittomaalilla.

Kuopiolaisten alku otteluun oli sähäkkä, sillä Janne Keränen käänsi pelin ja pääsi heti maalipaikkaan. Osumaa ei kuitenkaan syntynyt, vaan joukkueet aloittivat melkoisen pyörimisen.

Peli oli vuorotellen molemmissa päissä, mutta paremmista paikoista vastasi KalPa. KooKoo sai myös hyviä vetoja maalia kohti, mutta vierasjoukkue pisti kampoihin hyvillä käännöillä ja vedoillaan.

Leland Irving oli isäntien maalilla kuitenkin joka kerta kiekon tiellä.

Videotarkistuksista maaleihin

Toisessa erässä maalitilit saatiin jo auki, kun KalPan Mikko Nuutinen sai kiekon lapaansa ja laukoi kolmen KooKoo-pelaajan keskeltä. Napakka laukaus meni Irvingin räpylän ohi, joten peli oli 1-0.

Kotijoukkue sisuuntui takaiskustaan. Kouvolalaiset pääsivät vain minuutti KalPan avausmaalin jälkeen ylivoimalle, jonka seurauksena Kai Kantola nosti kätensä kohti hallin kattoa. Tuuletus oli kuitenkin ennenaikainen, sillä maali hylättiin pikaisen neuvottelemisen jälkeen.

Puolessa välissä erää palaveerattiin jälleen, kun kiekko meni Niko Hovisen selän taakse. Maali siirtyi kuitenkin kaksinkamppailujen tiimellyksessä pois paikaltaan. Pitkän harkinnan jälkeen myös toinen tasoitukselta näyttänyt tilanne hyllytettiin.

KooKoo aktivoitui hylkäysten jälkeen ja toimitti kiekkoa aktiivisesti kohti maalia. Kouvolalaisten päästyä ylivoimalle ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson laukoi viivalta kohti Hovista, ja Eero Savilahti pääsi ohjaamaan pelin 1-1:een.

Isännät jatkoivat rohkeaa peliään läpi päätöserän, mutta joukkueelle jäi vain luu käteen. KooKoo ei onnistunut saamaan hyvistä paikoistakaan sisään, mutta KalPa puolestaan heräsi kamppailemaan kolmesta pisteestä viimeisillä minuuteilla.

Kuopiolaiset saivat kovan paineen kouvolalaisten hyökkäysalueelle. Vain sekunti ennen pelin päättymistä Jussi Timonen laukoi viivasta kohti maalia, ja Jesse Mankinen laittoi kiekon Irvingin selän taakse.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran jo torstaina. KooKoo matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi, ja KalPa kohtaa kotonaan SaiPan.