KooKoo vei jatkoajalla kärkikamppailun - Toni Kähkönen ottelun ratkaisijana

Patrick Bjorkstrand keräsi illan ottelussa tehopisteet 0+2.
Perjantai-illan kärkikamppailussa kotijoukkue KooKoo sai vieraakseen JYPin. Ottelu eteni aina jatkoajalle saakka, jonka ratkaisija oli kotijoukkueen Toni Kähkönen. Näin ollen KooKoo vei ottelun nimiinsä lopulta maalein 3-2. Vierasjoukkueen suurin onnistuja oli Juuso Puustinen, joka iski JYPin molemmat maalit. Puolestaan KooKoosta useamman tehopisteen iskivät Emil Kristensen (1+1), Toni Kähkönen (1+1) sekä Patrick Bjorkstrand (0+2).

Lumon Areenalla KooKoon ja JYPin välisestä kärkikamppailusta ei jäänyt maaleja uupumaan, sillä ensimmäisenä maalinteon aloitti kotijoukkueen Emil Kristensen. Kristensen heitti siniviivan tuntumasta erittäin kovan laukauksen, eikä JYP-maalivahti Eetu Laurikaisella ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja, vaikka KooKoo pääsikin erä lopulla erittäin lähelle maalin teossa. Tilannetta myös tarkistettiin videonauhalta.

Jos ensimmäinen erä ei ollut kärkikamppailun-tasoinen, toiseen erään tempo hieman nousi. Vierasjoukkue pääsi toisessa erässä hieman paremmin maalintekopaikoille, mikä myös näkyi erän aikana onnistumisina. Erässä nähtiikin pienimuotoinen Juuso Puustinen -näytös, sillä hän onnistui iskemään kaksi osumaa vajaaseen viiteen minuuttiin.

Puustisen ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla hienon JYP-hyökkäyksen päätteeksi aivan maalin edustalta. Näin ollen KooKoo-maalia vartioinut Juha Järvenpää oli yllätetty ensimmäisen kerrän.

Ajassa 35.00 Puustinen onnistui toistamiseen maalinteossa. Vierasjoukkue tuli omalta alueelta nopealla hyökkäyksellä ja Puustinen heitti kiekon kohti JYP-maalia. Hyökkääjän roiskaisu yllätti täysin jäissä olleen Järvenpään ja upposi tämän selän taakse.

Kovin kauaa vierasjoukkue ei kerennyt juhlia johto-osumaansa, sillä aivan ennen erätaukoa KooKoo tuli tasoihin ylivoimalla. Osuman taiteili Toni Hyvärinen. KooKoo sai pyöritettyä pitkään ylivoimaansa JYPin puolustusalueella, minkä päätteeksi Hyvärinen laukoi kiekon reppuun aivan maalin lähietäisyydeltä. Erätauolle poistuttiin kotijoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä eteni pitkälti tasaisissa merkeissä sekä molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Kolmas erä päättyi kuitenkin tasatilanteeseen, joten edessä oli jatkoaika.

Kotijoukkueen kannattajat pääsivät juhlimaan jo jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, sillä kiekko löytyi kolmannen kerran JYP-maalivahti Laurikaisen selän takaa. Kolmannen maalin ja ottelun voitto-osuman iski Toni Kähkönen